23948sdkhjf

Nyt mødested for københavnske mænd med kræft

Det historiske Elefanthus har gennemgået en omfattende renovering og er nu klar til at huse Mænds Mødested, hvor mændene selv bestemmer det meste.

Mænd med kræft er ikke lige så tilbøjelige som kvinder til at sætte sig sammen og tale om deres sygdom. Det er i hvert fald erfaringen hos Center for Kræft & Sundhed i Københavns Kommune, der tilbyder rehabilitering og rådgivning til københavnere, der har - eller har haft - kræft. Derfor har man netop indviet et helt nyt mødested, hvor kræftramte mænd kan mødes på nye måder.

Det skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Center for Kræft & Sundhed stiller lokaler til rådighed i det nyrenoverede Elefanthus og har defineret de grundlæggende regler så som ingen alkohol eller rygning, men ellers er det mændene selv, der bestemmer både hvordan de nye lokaler skal indrettes og anvendes, og hvad skal der skal ske af aktiviteter.

Konceptet ’Mænds Mødested’ kommer oprindeligt fra Australien, hvor der findes ’Mens Sheds’ i stort antal. Siden er der kommet mødesteder for mænd over det meste af verden - også i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113