23948sdkhjf

Ældre udviklingshæmmede får egen boenhed

Boenhed på Tanghave Bo- og Aktivitetscenter i Sønderborg Kommune indrettes nu til ældre, udviklingshæmmede borgere.

Sønderborg Kommune indretter nu en plejeboligenhed til ældre, udviklingshæmmede borgere. Antallet af udviklingshæmmede, der når en højere alder, stiger nemlig, og der i takt med aldersstigningen også større behov for plejeboliger, hvor fagligt uddannede personalegrupper både kan tage hånd om den personlige pleje og de særlige pædagogiske behov.

Det er Boenhed 7 på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter i Nordborg, som nu indrettes til målgruppen. Der er syv boliger i boenheden.

- Vi indretter boligerne, så de er skræddersyet til ældre borgere med udviklingshæmning. Jeg har det godt med, at vi følger med udviklingen og har botilbud, der passer til de borgere, vi har. Det er positivt, at udviklingshæmmedes livsvilkår efterhånden gør, at de når en levealder som andre. Og så skal de i deres alderdom være omgivet af personale, som kan give dem den rette pleje og pædagogiske støtte i boliger, som passer til dem, siger formand for seniorudvalget, Preben Storm.

- Mange af vore udviklingshæmmede borgere bor i botilbud og er vant til at have pædagoger omkring sig. Det er godt, at vi fremover kan tilbyde plejeboliger, når de udviklingshæmmede bliver ældre og har brug for en hverdag, der tilpasses de nye behov, der melder sig med alderen, siger udvalgets næstformand, Jens Peter Thomsen.

Boenheden åbner for indflytning i januar 2018, og herefter kan ældre udviklingshæmmede borgere visiteres til Bolig 7 på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter, efterhånden som boligerne bliver ledige. ark

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141