23948sdkhjf

På med brillerne: Virtuel Reality lige så effektivt som terapi

Som ekstra træning kan træning med VR-udstyr fint supplere fysio- og ergoterapi.

Der er ikke tale om fuldgyldig erstatning - men træning med virtual reality-udstyr er som ekstra træning lige så effektivt som ekstra fysio- og ergoterapi. Det viser ny forskning fra Regionshospitalet Hammel Neurocenter og Aarhus Universitet.

Studiet er udført på 120 patienter med behov for at genoptræne armens, håndens eller fingrenes funktioner efter et slagtilfælde. Halvdelen af patienterne supplerede den grundlæggende træning med ekstra fysio- og ergoterapi – den anden halvdel med virtual reality-træning ved computeren (skærm, handsker med sensorer til at spille forskellige spil, hvor patienten skal bevæge armen, hånden og fingrene).

- Begge patientgrupper viste betydelige funktionsfremskridt. Og der var ingen forskel i de resultater, de to grupper opnåede. Det fortæller mig, at valg af genoptræningsmetode kan ske efter, hvad patienten foretrækker og motiveres af, siger lektor i neurofysioterapi, ph.d. Iris Brunner. Hun er ansat på Aarhus Universitet og Regionshospitalet Hammel Neurocenter og er førsteforfatter på forskningsprojektet, der netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Neurology, som American Academy of Neurology står bag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109