23948sdkhjf

Nu har Odense 3.000 demensvenner

De 3000 demensvenner er fordelt rundt omkring i hele byen og på blandt andet apoteker, biblioteker og skoler.

I Odense har 3000 personer løbet af det seneste år valgt at blive demensvenner. Det svarer ca. til antallet af mennesker med demens i Odense og omegn. 

Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune besluttede i juni 2016 at gøre demens til et vigtigt indsatsområde. Odense skulle være en demensvenlig by, og der blev sat et mål om, at Odense skulle have 3000 demensvenner inden udgangen af 2017 - svarende til antallet af borgere med demens.

Det mål er nu nået. 

- Demensvenner er en super vigtig del af at gøre Odense demensvenligt. Demens er ikke kun noget man kan møde på et plejecenter, men også i bussen, på restaurant, i gågaden osv. Og jo flere, der er opmærksomme på demens og ved, hvordan de skal reagere, når de møder et menneske med demens i hverdagen, jo nemmere og mere trygt er det for disse mennesker at færdes i byen og dermed leve længst muligt i eget liv, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

Man kan blive demensven på Alzheimerforeningens hjemmeside www.demensven.dk eller ved at deltage i et gratis kursus af en times varighed som afholdes af Odense Kommune, Det er også muligt at få Demensvenligt Odense ud til en forening eller virksomhed for at afholde kurset.

De 3000 demensvenner er fordelt rundt omkring i hele byen. Mange er optaget af at gøre en forskel, fordi de selv har demens tæt inde på livet. Og mange ser en fordel i at have den rette viden om demens, fordi de ofte møder mennesker med demens i deres arbejde. F.eks. er samtlige odenseanske apoteker demensvenner, og bibliotekerne er også godt på vej. Flere og flere skoleklasser uddannes også som "børnedemensvenner". 

- Målet med de 3000 demensvenner er slet ikke endestationen. Vi kører videre i fuld fart med at få så mange demensvenner som muligt. Jo flere skoler, institutioner, arbejdspladser og enkeltpersoner, vi kan få med, jo bedre, siger han.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078