23948sdkhjf

Demensvenlig landsby tager form

Så er det ved at være alvor for Landsbyen Møllevang, der har vision om at forvandle ændrecenteret Møllevang til et udpræget, demensvenligt miljø.

Nu har det lokale byråd frigivet fire millioner kroner til projektet og anden etape skal påbegyndes.

Planen er at etablere et hovedstrøg med blandt andet butik, musikcafé, frisør/barber, sanserum, hobbyrum, træningsfaciliteter, konditori/orangeri og en ”slyngelstue”.

Som på så mange andre plejehjem har Møllevang en lang række beboere med demenssygdom eller demenslignende adfærd - op mod 80 procent anslås det.  Allerede i 2015 blev en stor del af Center Møllevang rammet ind, og der blev anlagt stier i en del af udeområdet, som forberedelse til at lave ét samlet grønt område. I 2016 blev indgangspartiet ændret til et sansemiljø med inspiration fra å- og fjordmiljø i og omkring Randers. Og i 2017 er der arbejdet med at skabe demensvenlig indretning i fællesarealerne i boenhederne, ligesom der er anlagt en ny have med forskellige sansemiljøer.

Ialt er afsat fem millioner kroner til planerne for at etablere Landsbyen Møllevang, der vil blive færdiggjort i 2019. Det er planen, at plejehjemmet skal specialisere sig i pleje og omsorg, udelukkende for demensramte beboere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11