23948sdkhjf

Puljemidler til nye initiativer på hjerneskadeområdet

Lige nu kan kommuner og regioner søge om puljemidler til indsatser, der kan give bedre kvalitet i tilbud om rehabilitering og genoptræning.

Nu kan kommuner og regioner søge om puljemidler til nye initiativer på hjerneskadeområdet.

Sundhedsstyrelsen har netop slået tre puljer op, som hver især skal støtte indsatser, der kan give bedre kvalitet i de tilbud om rehabilitering og genoptræning, som mennesker med erhvervet hjerneskade modtager.

Det skriver Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

Regionerne kan søge om midler til at indføre metoder, der sikrer, at de pårørende bliver inddraget, når der skal udarbejdes planer for genoptræning. Og samtidig kan kommuner og regioner søge om midler til at arbejde mere systematisk med brugertilfredshedsundersøgelser for at øge kvaliteten af både genoptrænings- og rehabiliteringsområdet.

Du kan læse mere om puljerne her:

Pulje til understøttelse af udarbejdelse af genoptræningsplaner og metoder til patientinddragelse

Systematisk arbejde med brugertilfredshed i kommuner og regioner i forbindelse med genoptræning og rehabilitering af mennesker med hjerneskade

Servicetjek på hjerneskadeområdet

Puljerne er en udmøntning af det servicetjek på hjerneskadeområdet, som Sundhedsstyrelsen tidligere på måneden offentliggjorde offentliggjorde resultatet af, og som indeholdt 12 anbefalinger til, hvordan kommuner, regioner og sundhedspersonale kan løfte kvaliteten i indsatserne.

Servicetjekket siger blandt andet:

-Lægerne på de relevante hospitalsafdelinger har ikke altid tilstrækkelig kendskab til deres forpligtelser i forhold til at udarbejde genoptræningsplaner.
-Der er brug for, at retningslinjer og forløbsprogrammer opdateres, så de er præcise og baseret på den nyeste viden.
-Patientforeningerne savner mere inddragelse af patienter og pårørende.
-Monitoreringen på området skal styrkes. Der skal derfor udvikles nationale redskaber til at måle patienternes funktionsevne, så det er muligt at følge patienternes udvikling langt bedre end i dag.
-Der skal også udvikles en ny opgørelsesmetode, som gør, at antallet af genoptræningsplaner til personer med erhvervet hjerneskade kan estimeres mere korrekt, og kommunerne skal kunne registrere centralt, om genoptræningen er sket på basalt eller avanceret niveau.
-Der er behov for at styrke samarbejdet om genoptræningen mellem kommuner og regioner.

Se Sundhedsstyrelsens 12 anbefalinger her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125