23948sdkhjf

Demens handler langt fra kun om hukommelse

En sort tæppe kan opleves som et hul i jorden - og adfærd kan ændres alene på grund af en blærebetændelse. Læs de gode råd fra Alzheimerforeningen.

Der sker helt specifikke ting med krop og hjerne, når man rammes af demens. Og nogle gange kan dårlig hukommelse kombineret med høj alder forveksles med Alzheimers. Men der er mange flere symptomer, man kan holde øje med.

Alzheimerforeningen på sin hjemmeside publiceret en række symptomer, der skal hjælpe pårørende og plejepersonale med at genkende demensen - så man bedre kan støtte og hjælpe den ramte. For demens handler om så meget mere end hukommelsesbesvær.

Ved demens sker der en gradvis svækkelse af de kognitive funktioner, blandt andet med koncentrations- og opmærksomhedsevnen, sproglige evner og rumlig fornemmelse.

Et sort tæppe på gulvet kan opleves som et stort hul i jorden. Mønstre, forme og farver kan ligne noget andet, end det er.

Der kan ske ændringer i adfærd og personlighed. Symptomerne kan udløses af fysiske forhold, som f.eks. blærebetændelse, men kan også vise sig ved ændringer i omgivelser, f.eks. udskiftning i plejepersonale.

Demenssygdomme kan ramme mange forskellige områder af hjernen. Det kan forårsage motoriske symptomer, søvnforstyrrelser og andre symptomer.

Læs meget mere her på Alzheimerforeningens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094