23948sdkhjf

Plejehjemmets nye orangeri giver krydderi på tilværelsen

I næste uge indvier plejehjemmet Sandkåsvej i Aarhus et nyt orangeri, som skal huse krydderier, som bruges af køkkenet i den hjemmelavede mad.

Plejehjemmet Sandkåsvej i Aarhus Kommune indvier i næste uge et nyt orangeri som bogstaveligt giver krydderi på tilværelsen for beboerne. Orangeriet bliver et hyggested og skal huse krydderier, som bruges af køkkenet i den hjemmelavede mad.

Det nye orangeri giver beboerne et samlingssted.

Orangeriet er kommet i stand i kraft af Sundhed og Omsorgs projekt, Plant Liv, i samarbejde med bygningsafdelingen. Alt det nye, spiselige i haven er plantet med støtte fra et andet kommunalt projekt, Smag På Aarhus.

- Det har været et ønske længe, og nu er det heldigvis lykkedes, så vi både har et dejligt sted, hvor beboerne kan opholde sig og samtidig får krydderier til den hjemmelavede mad. Det bliver et yndet sted en stor del af året, siger forstander Susanne Serin.

På plejehjemmet er der mange forskellige nationaliteter, og derfor kommer der navneskilte ved krydderurterne skrevet på syv forskellige sprog, ligesom der er lavet en folder, beboerne kan tage med sig rundt i haven. Da det nu er sent på sæsonen, bliver krydderurterne plantet til foråret.

Udover orangeriet har plejehjemmet fået flere frugttræer og plantebænke med bærbuske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094