23948sdkhjf

Odenseansk plejehjem får musikambassadører

Musikterapeut skal uddanne seks musikambassadører på Herluf Trolle Plejecenter i Odense.

På Herluf Trolle Plejecenter i Odense skal seks medarbejdere nu uddannes som musikambassadører.

Herluf Trolle Plejecenter har siden den 1. august i år haft en universitetsuddannet musikterapeut ansat. Musikterapeuten er ansat for et år, og hendes vigtigste opgave er gennem musikken at skabe nye relationer til beboerne, vække minder hvis indhold efterfølgende kan bruges af personalet i samarbejdet med og plejen af beboerne og at skabe en endnu bedre hverdag for beboerne på plejecentret.

Musikresultaterne på Herluf Trolle Plejecenter er gode, og nu skal seks medarbejdere på plejehjemmet i oplæring hos musikterapeuten for selv at kunne bruge musikken aktivt i det faglige arbejde med beboerne.

- Musik er faktisk et redskab, som vi alle sammen, uanset uddannelse, kan lære at bruge som et fagligt værktøj. Vores mål er at skabe en bedre hverdag for vores beboere med flere tætte relationer og mere livsglæde, samtidig håber vi på, at musikken kan være med til at mindske agiteret adfærd og reducere medicinforbruget. Vores arbejde med musikken har indtil nu blandt andet afsløret for os, i hvilken periode af deres liv nogle af vores beboerne rent faktisk befinder sig. Og det er vigtig viden, når man som medarbejder gennem dialog skal 'bypasse' demensen, siger Stina Møller Nielsen, leder af Herluf Trolle Plejecenter.

De seks medarbejdere skal igennem et 60 timers kursus, der skal give dem en bred baggrundsviden om musik som fagligt redskab i arbejdet med mennesker med demens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063