23948sdkhjf

Sjællands Universitetshospital: Fire entreprenører skal byde på opgave

Der skal bygges 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger.

Nu udbydes et af Region Sjællands største byggerier i de kommende år - 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital.

Fire totalentreprenører - to danske og to italienske - har deltaget i dialogfasen, og de skal nu afgive tilbud på opgaven, der løber op i mere end to milliarder kroner.

De prækvalificerede 

- NCC Danmark A/S (Danmark)

- Inso (Italien)

- JV Itinera - CMB (Italien)

- MT Højgaard A/S (Danmark)

- Det glæder mig med den store interesse for byggeriet af vores universitetshospital, og at vi i de kommende år får endnu mere vækst og udvikling i vores region. Vi kan se frem til et stort antal arbejdspladser på byggepladsen, som også vil have betydning for lokale leverandører og handelslivet, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

De bydende totalentreprenører skal aflevere deres tilbud den 23. februar 2018, og resultatet af licitationen fremlægges i april 2018 for Regionsrådet. Forventningen er, at arbejdet med projektforslag og myndighedsprojekt kan indledes før sommerferien. En detaljeret tidsplan for byggeriet skal indgå i totalentreprenørens tilbud.

Ændrede udbudsform efter budgetoverskridelse
Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der ender med at blive næsten tre gange så stort som i dag, i alt 185.000 kvadratmeter.

Oprindeligt var et totalrådgiverteam bestående af C. F. Møller, Rambøll og Alectia tilknyttet sygehusbyggeriet. Men på grund af en budgetoverskridelse på omkring 350 mio. kroner i første etape af projektplanen valgte Region Sjælland at ophæve kontrakten med rådgiverkonsortiet.

Siden valgte regionen at udbyde projektet i fem selvstændige totalentrepriser, hvoraf det kommende senge- og behandlingsafsnit, TE01, er den klart største.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094