23948sdkhjf

Psykiatri: Stor interesse for de særlige pladser i Syddanmark

Psykiatrisk Afdeling Vejle dannede for nylig rammen om et jobinfomøde, hvor cirka 120 interesserede fik mere at vide om pladserne og det tværsektorielle samarbejde.

Folketinget har besluttet, at der landet over skal etableres i alt 150 særlige pladser, der skal rumme en mindre patientgruppe, der er særligt udsatte grundet svære psykiske lidelser, en udadreagerende adfærd og et samtidigt misbrug.

I Region Syddanmark etabeleres der 31 særlige pladser. Heraf placeres 15 særlige pladser på Pyskiatrisk Afdeling Vejle i marts 2018 - og forberedelserne hertil er allerede i fuld gang. Der er allerede slået flere stillinger op til at løse den kommende opgave i de nye særlige pladser. Der vil skulle ansættes læger, sygeplejersker, socialpædagoger, social- og sundhedsassistenter, fysio- og ergoterapeuter samt socialrådgivere.

For nylig dannede afdelingen i Vejle rammen om et jobinfomøde, hvor cirka 120 interesserede deltagere fik mere at vide om pladserne, det tværsektorielle samarbejde samt muligheden for at stille spørgsmål.

Rehabiltering

På Psykiatrisk Afdeling Vejle er der et disponibelt afsnit, der kan huse de kommende patienter.

Region Syddanmark har driftsansvaret for de særlige pladser, mens kommunerne får visitationsansvaret. Derfor træffes beslutningerne om indlæggelse ikke kun på baggrund af en lægefaglig vurdering, og det inviterer til et godt tværsektorielt samarbejde kommuner og region imellem.

Den nye mulighed glæder administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Charlotte Rosenkrantz Josefsen, der mener, at patientgruppen fremover undgår at blive tabt mellem botilbud og psykiatriske afdelinger.

Det forventes, at der skal ansættes cirka 40 medarbejdere til det nye afsnit.

- Det er et godt tilbud, hvor vi har alt samlet og på den måde kan tilbyde patientgruppen en særlig god, rehabiliterende behandling, hvor der bliver taget hånd om deres psykiske lidelse og misbrug. De svingdørspatienter, der har skiftet meget mellem at være på psykiatriske afdelinger og botilbud, får et længerevarende, intensivt tilbud, der helt sikkert vil gavne dem, siger administrerende sygehusdirektør i Psykiatrien i Region Syddanmark, Charlotte Rosenkrantz Josefsen.

De resterende 16 pladser i Region Syddanmark etableres på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, så snart det er fysisk og planlægningsmæssigt muligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11