23948sdkhjf

Nyt bud på seniorbofællesskab

Lidt mindre plads indendørs, til gengæld er der skruet op for de ydre rammer.

Færre kvadratmeter, mindre havearbejde og nærhed til naboer står øverst på mange seniorers ønskeseddel, når de er på jagt efter deres næste bolig.

Realdania tager nu hul på udviklingen af et nyt bud på et seniorbofællesskab, der skal udvikle og afprøve nye løsninger til inspiration for udviklingen af seniorbofællesskaber i hele landet.

Seniorbofællesskabet bliver opført i Ringkøbings ny naturbydel over de kommende par år og vil efter planen stå klar til indflytning i 2020. Boligerne bliver lidt mindre end man er vant til, til gengæld er de ydre rammer prioriteret op, lyder det fra Realdania.

- Vi kan se, at der er en stor efterspørgsel efter denne type boliger, og vores undersøgelser viser også, at beboere i seniorbofællesskaber oplever højere livskvalitet, øget tryghed og har bedre sociale relationer. Med en stigende andel af ældre og singler i vores samfund kan boliger med fokus på fællesskaber være afgørende for at forebygge ensomhed, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania.

Arkitektkonkurrence efter nytår
I starten af det nye år sætter Realdania gang i en konkurrence, som skal finde den tegnestue, som skal tegne det nye seniorbofællesskab. Målet er, at det både skal være en integreret del af Naturbydelen og rumme inspirerende løsninger, der kan anvendes over hele landet.

I udviklingen vil der blive taget højde for en række analyser og dialog med seniorer, der har svaret på, hvad de drømmer om i deres næste bolig.

Ét af arkitektforslagene bliver efterfølgende bearbejdet til det endelige projekt, som Realdanias datterselskab Realdania By & Byg opfører.

Seniorbofællesskabet, der vil rumme 16 private boliger, ventes at stå klar til indflytning i 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078