23948sdkhjf

Hjørring indvier ny demensby

Håbet og forventningen med pilotprojektet Lundgården - Demensby er, at borgere med demens vil opleve en roligere, gladere og mere meningsfuld hverdag.

I denne uge var der indvielse af Lundgården - Demensby i Vrå.

Den nye demensby er et pilotprojekt, som Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget iværksatte i marts under overskriften ’Liv, glæde og meningsfuldhed for mennesker med demens’. Projektet er målrettet beboerne på Lundgården og brugerne af aktivitetscenteret.

En del af projektet handler om at skabe bedre fysiske rammer for mennesker med demens, og efter flere måneders hårdt arbejde kunne Lundgården i denne uge slå dørene op for de nye faciliteter.

Lige indenfor hovedindgangen er der indrettet et torv med bænke, træer og en reception. Kunstner Lars Nørgaard har malet stemningsfulde motiver på væggene, der sætter rammerne for både torvet og den nyanlagte ’Lundens Allé’. Alléen er et indendørs butiksstrøg, hvor man bl.a. finder en genbrugsbutik. Længere nede af alléen finder man ’Rottehullet’, hvor man kan hygge sig og få stillet tørsten.

Der har været demensfaglig personale ind over indretningen.

Håbet og forventningen med pilotprojektet er, at borgerne med demens vil opleve en roligere, gladere og mere meningsfuld hverdag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141