23948sdkhjf

Behovet for ældrepleje falder i København

Et faldende antal ældre over 80 år betyder, at antallet af plejekrævende borgere er faldet - også selvom andelen af borgere over 65 år er steget med 11 procent siden 2010.

Vi taler hele tiden om, hvor mange ældre, der kommer til for hvert år, der går. Men nu viser det sig, at antallet af ældre ikke nødvendigvis er ensbetydende med behovet for pleje.

En ny rapport fra forsknings- og analysecentret VIVE viser, at det gennemsnitlige behov for ældrepleje er faldet i København siden 2010 - og dét selvom der er kommet flere ældre over 65 år til, nemlig 11 procent mellem 2010 og 2016.

"Det skyldes især, at der er blevet færre af de ældste borgere. De ældres socioøkonomiske forhold har desuden udviklet sig i en positiv retning, hvilket alt andet lige mindsker deres behov for ældrepleje," konkluderer forfatterne bag rapporten.

Rapporten 'Ældreplejebehovet i København' er finansieret af Københavns Kommune. Forfattere: Anne Line Tenney Jordan, Søren Teglgaard Jakobsen, Jesper Wittrup og Peter Holdt-Olesen

Ældres behov for pleje hænger statistisk tæt sammen med, hvor gamle de er, og det er antallet af plejekrævende ældre over 80 år, der er faldet, målt som den forventede andel modtagere af ældrepleje ved en uændret visitationspraksis.

VIVE's analyse viser desuden, at det i demografimodeller på ældreområdet også er væsentligt at tage højde for målgruppens aldersfordeling samt at korrigere for ændringer i socioøkonomi og sundhed.

VIVE understreger, at behovet for ældrepleje er beregnet som en forventet andel modtagere. I rapportens beregninger er der ikke taget højde for, hvor meget ældrepleje de enkelte ældre har behov for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094