23948sdkhjf

På juletur i en rickshaw

Hjemmeboende ældre kom på cykeltur i Randers Centrum.

Mange af beboerne på plejecentrene i Randers Kommune nyder at komme på tur i en rickshawcykel og mærke vinden i håret med hjælp fra en af de frivillige rickshawpiloter. Der er dog ikke så mange, der ved, at man også kan få en tur i de populære cykler, selvom man som ældre bor i eget hjem. Det gjorde Randers Kommune opmærksom på ved et juleevent for nylig på Rådhustorvet i Randers centrum.

På en råkold decemberdag kunne forbipasserende på Rådhustorvet få varmen med en kop kaffe, et stykke kage og en gratis tur i en rickshawcykel - godt pakket ind i varme tæpper.

- Vores rickshaw-piloter kører som regel med beboerne på ældrecentrene eller på bostedet Marienborgvej, men vi vil gerne gøre opmærksom på, at man også kan få en tur, selvom man er hjemmeboende på ældre- eller handicapområdet, siger frivilligkoordinator Birgitte Saksø.

En god oplevelse

Ældre- og handicapområdet ønsker sig desuden flere rickshawpiloter i julegave. Og en af de frivillige på ældreområdet fortalte på dagen om glæden ved at give en god oplevelse med en cykeltur i det fri:

- Der sidder mange på ældrecentrene, der ikke kommer ud i den friske luft - måske fordi de ikke har nogen, der kan tage dem med ud, mens det er lyst og godt vejr. Og jeg synes, det er en utrolig god ting at kunne give de ældre en god oplevelse, siger rickshawpilot Vagn Mogensen på 72 år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094