23948sdkhjf

Børnelatter smitter hos mennesker med demens

Når to dagplejemødre lægger vejen forbi Syrenhuset på Kirke Stillinge Plejecenter med deres dagplejebørn, så synger og leger børn og ældre i fællesskab - og det giver gode grin, smil og livsglæde på tværs af generationer.

Liv, larm og glad latter fylder opholdsstuen i demenshuset 'Syrenhuset', når to dagplejere lægger vejen forbi med deres dagplejebørn.

Med i klapvognene er balloner, sæbebobler og ærteposer og en masse energi, som slippes løs, så snart dagplejebørnene spæner ind i opholdsstuen, hvor personalet og beboerne sidder klar. De næste ca. 45 minutter står den nemlig på fællessang, sanglege og leg med for eksempel balloner og sæbebobler.

- Det er rigtig hyggeligt og givende for os at komme og besøge de ældre sammen med vores dagplejebørn. Børnene hygger sig, og vi kan også se, at der er sket en ændring hos de ældre i takt med, at vi er kommet flere gange. I starten reagerede de ikke ligeså meget, men nu viser de en helt anden omsorg og kommer også gerne og hjælper børnene med at få overtøjet af, siger Mie Christensen, som er dagplejer i Kirke Stillinge.

Både børn og ældre nyder besøgene
Sammen med dagplejer Mia Johansen går turen jævnligt til plejecentret, og noget kunne tyde på, at glæden ved at besøge plejecentret er gensidig fra både børn og ældre.

- Børnene synes, det er mærkeligt, at vi ikke skal derind, hvis vi går tur forbi plejecentret, og de spørger også tit, om ikke vi snart skal derover igen. Så de nyder bestemt også vores formiddage sammen med de ældre. Omvendt mærker vi også en genkendelighed, hvis vi møder de ældre på en gåtur, og det kan både være de små og de ældre, som genkender hinanden. Så vi er rigtig glade for, at vi kan mødes og give både børnene og de ældre en dejlig fælles oplevelse, siger Mia Johansen.

Minder fra barndommen kommer frem
- Besøgene er en dejlig mulighed for at både børnene og ikke mindst vores beboere kan hygge sig og opleve noget nyt i hverdagen. Sangene og legene kan være med til at vække genkendelighed, fra da beboerne selv var børn, og det kan være med til at bringe gode minder frem. Samtidig så er det jo meget livsbekræftende at se børnene lege og grine, og den stemning er dejlig at kunne give videre til vores beboere, siger leder af Kirke Stillinge Plejecenter Lilian Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141