23948sdkhjf

København: 2018 byder på store forandringer i hjemmeplejen

I løbet af 2018 bliver det muligt for borgere, der modtager hjemmepleje, at tilkøbe ekstra ydelser, for eksempel personlig pleje og hjælp i hjemmet.

Vil man gerne en ekstra gang i bad, have hjælp til maden eller støvsuget flere nullermænd væk fra gulvtæpperne, så bliver det muligt i Københavns Kommune i 2018. Modtagere af hjemmepleje kan nemlig i løbet af det nye år købe sig til ekstra ydelser. Det har socialudvalget, sundheds– og omsorgsudvalget og Borgerrepræsentationen netop besluttet.

Udvalget af de ekstra ydelser

Udvalget af de ekstra ydelser i kataloget er fastlagt ud fra en brugerundersøgelse, så ydelserne matcher det, som målgruppen efterspørger. Hvis man som borger har andre ønsker end dem, der er i kataloget, er det muligt at lave individuelle aftaler med sin hjemmeplejer om andre ydelser. Der skal dog være tale om opgaver, der kan udføres af personalet i hjemmeplejen.

Kataloget er blevet til efter dialog med FOA og Ældresagen, ligesom det har været igennem en juridisk vurdering, så det sikres, at Københavns Kommune ikke foretager sig noget, der er konkurrenceforvridende. 

Hvad man kan købe, bliver samlet i et katalog, som borgerne kan shoppe rundt i. Tilbuddene spænder vidt, f.eks. hjælp til selv at tilberede mad, hjælp til rengøring eller oppyntning af hjemmet eller følgeskab på en tur i banken.

De ekstra tilkøbte ydelser vil blive leveret af hjemmeplejen i Københavns Kommune samt af Københavns Madservice. 

De ekstra ydelser, som borgerne eventuelt vælger at tilkøbe, kommer ikke til at erstatte den hjælp, som borgeren ellers ville være berettiget til at modtage som almindelig hjemmepleje efter lovgivningen. Og hvis en borgers behov for hjemmehjælp stiger, vil borgeren blive visiteret til det af Københavns Kommune som normalt. 

Muligheden for at tilkøbe ekstra ydelser er en del af det såkaldte frikommuneforsøg, der løber frem til udgangen af 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189