23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Øget tilfredshed med plejehjem

91 procent af de adspurgte på plejehjem er tilfredse eller meget tilfredse med den praktiske hjælp og den personlige hjælp, viser ny tilfredshedsundersøgelse.

En ny undersøgelse, som Epinion har lavet for Sundheds- og Ældreministeriet, viser, at hovedparten af ældre, der bor på plejehjem og ældre, der bor i eget hjem og modtager hjemmehjælp, er tilfredse med den hjælp, de får.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 2.868 borgere på 65 år og derover, som modtager praktisk hjælp eller personlig pleje. Det er 7. gang, at undersøgelsen er blevet gennemført.

kilde: Sundheds- og Ældreministeriet

91 procent af de adspurgte på plejehjem tilfredse eller meget tilfredse med den praktiske hjælp, og Og 91 procent er tilfredse eller meget tilfredse med den personlige hjælp. Det er en lille stigning i forhold til den sidste tilfredshedsundersøgelse fra 2015.

Der er sket et lille fald i de ældres tilfredshed med hjemmeplejen, viser undersøgelsen. 79 procent er tilfredse eller meget tilfredse med den praktiske hjælp. 84 procent er tilfredse eller meget tilfredse med den personlige hjælp. Det er et lille fald i forhold til 2015.

- Det er stadig langt hovedparten af de hjemmeboende ældre, der er tilfredse med hjemmehjælpen, men udviklingen går den forkerte vej, og det skal vi have rettet op på. På den baggrund glæder det mig ekstra, at finansloven er kommet i hus. Her har vi sammen med Dansk Folkeparti prioriteret 2,7 mia. kr. over de næste fire år til ældreområdet blandt andet til bedre bemanding, udtaler ældreminister Thyra Frank.

Du kan se hele brugertilfredsundersøgelsen her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093