23948sdkhjf

Vejle har lavet en demensplan

Demensplan 2025 indeholder syv mål for kommunens indsats på demensområdet.

I Vejle Kommune har politikerne i Seniorudvalget for nylig godkendt en demensplan, som skal gøre Vejle til en demensvenlig kommune, hvor mennesker med demens har en tryg og værdig hverdag, blandt andet ved bedre udredning, mindre medicin, mere viden - og støtte til de pårørende.

- Seniorområdet har i dag kontakt til ca. 1.150 borgere med demens, men der er formentlig et langt større antal demente borgere i Vejle Kommune. Vi forventer, at der er ca. 1.660 demensramte i Vejle Kommune - og i 2040 er tallet steget til ca. 3.000, fortæller Birte Schelde, der er leder af Demensenheden i Vejle Kommune.

Den nye demensplan indeholder syv mål for kommunens indsats på demensområdet. Det er blandt andet, at borgeren oplever, at der tages afsæt i hans eller hendes behov, at pårørende har en hverdag, hvor egne ønsker og behov tilgodeses, og at borgeren med demens udredes og får en specifik demensdiagnose.

- At gå rundt med en ubehandlet demenssygdom er ikke godt for livskvaliteten. Samtidig bliver de pårørende belastet og oplever mange svære situationer. Det er derfor vigtigt med en tidlig indsats i forbindelse med behandling af demens. På den måde kan man udskyde nogle af symptomerne i længere tid, og den demensramte og de pårørende kan være med til at tilrettelægge en hverdag, hvor demenssygdommen er lettere at håndtere, siger hun.

Demensplanen skal være med til at håndtere disse udfordringer på demensområdet, fortæller hun. Samtidig er den lavet til borgerne og pårørende, og den er fleksibel på den måde, at indsatserne løbende vil blive tilpasset og planlagt i samråd med de demensramte og deres pårørende.

Demensplan 2025

Vejle Kommunes nye demensplan indeholder syv mål for kommunens indsats på demensområdet:
• Borgeren oplever, at der tages afsæt i hans eller hendes behov og ønsker

• Borgeren med demens udredes og får en specifik demensdiagnose

• Borgeren med demens føler sig tryg i sin bolig

• Andelen af borgere med demens, der får antipsykotisk medicin, bliver mindre

• Pårørende har en hverdag, hvor egne ønsker og behov tilgodeses - de pårørende inddrages i sygdomsforløbet

• Viden om demens udbredes i Vejle Kommune

• Demensvenlig kommune - demensvenligt samfund

kilde Vejle Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125