23948sdkhjf

Sår og sårbehandling - en grundbog i sygeplejen

Opdateret, stor lærebog med fokus på den sygeplejemæssige side af sårbehandling.

Sygeplejersker står ofte over for patienter med forskellige typer af sår. Og nu er der udgivet en opdateret, stor lærebog med fokus på den sygeplejemæssige side af sårbehandling.

Susan Bermark & Britta Østergaard Melby er begge sygeplejersker med stor erfaring i sårbehandling, og begge er ansat på Videncenter for sårheling på Bisbebjerg Hospital. De to har samlet et hold eksperter, som har skrevet en stor grundbog om sår.

Bogen består af 24 kapitler, hvor redaktørerne har prioriteret dels den generelle beskrivelse af huden og de enkelte sårtyper samt den nyeste evidens og viden indenfor sårheling. Vurdering af den enkelte type sår tager udgangspunkt i "sårvurderingstrekanten" som er et gennemgående værktøj til at beskrive forskellige typer af sår. "Sår og sårbehandling" starter med en beskrivelse af huden og dennes pleje, og den fortsætter med den generelle sårhelingsproces samt vurdering og evaluering af hele processen.

De enkelte sårtyper beskrives og behandlingsmulighederne ridses op. Mange patienter med sår har smerter i relation til såret, og derfor er der også et kapitel om smerter, smerteudredning og behandling. Ligeledes kommer bogen ind på de psykologiske aspekter ved det at have sår samt hvordan for eksempel ernæring kan have stor betydning for patientens heling.

"Sår og sårbehandling" tager hånd om alle aspekter ved den sygeplejemæssige side af sårbehandling. Grundbogen er til sygeplejestuderende, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Den kan også være relevant for andre sundhedsuddannelser såsom fysio- eller ergoterapeuter, der er vigtige samarbejdspartnere inden for området.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078