23948sdkhjf

DM i Skills slår et slag for SOSU'erne

Stærk faglighed og mange muligheder i SOSU-uddannelser: Det skal DM i Skills også bruges til at vise, mener Danske SOSU-skoler.

For 8. år i træk skal Danmarks bedste social- og sundhedsassistent-elever findes. Det sker ved DM i Skills, der finder sted den 18.-20. januar 2017 i MCH Messecenter Herning.

DM i Skills er en anledning til både at hylde de dygtige elever og slå et slag for SOSU-uddannelsen, mener sekretariatschef hos Danske SOSU-skoler, Michael Esmann.

- Der er bred enighed om, at vi har en stor udfordring i at sikre nok faglærte til at varetage professionel pleje og omsorg af vores ældre og syge. Og den udfordring bliver kun større. Derfor er det afgørende, at flere, ikke mindst unge, får interesse for faget og uddannelserne. En af vejene er at vise fagets store alsidighed og faglighed. Det gælder både med en ordinær erhvervsuddannelse og med EUX Velfærd, siger Michael Esmann.

Café for forældre
Ud over at følge den tre dage lange dyst på SOSU-scenen kan unge, forældre, undervisere og andre interesserede selv prøve nogle af opgaverne inden for social- og sundhedsfaget. Torsdag aften og lørdag formiddag vil der være SOSU-café, hvor forældre kan møde undervisere, elever og vejledere og høre mere om de muligheder, deres børn får med en SOSU-uddannelse.

I konkurrencen om at blive Danmarks bedste SOSU-assistent dyster fem par social- og sundhedsassistent-elever i de mange forskellige opgaver, der er i jobbet. Deltagerne skal pleje og støtte borgere (spillet af skuespillere), med forskellige lidelser og i forskellige omgivelser. Og som i virkeligheden er der overraskelser undervejs. Vinderparret kåres ved den fælles afslutningsceremoni lørdag kl. 14.00.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079