23948sdkhjf

Nye apps skal gøre det lettere at være patient

Patienters vandrejournal skal være digital som led i en ny strategi fra regering, regioner og kommuner.

Vandrejournalen til gravide skal være digital, patienter skal kontakte deres læge via en app på telefonen, og opsporing af sygdom hos ældre skal støttes digitalt.

Det er tre af 27 tiltag i den strategi for digital sundhed, som Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening (KL) og Finansministeriet fremlægger mandag.

Der er afsat 34 millioner kroner på finansloven og fremover til at støtte bedre brug af data i sundhedsvæsenet.

Flere udfordringer på sundhedsområdet skal ifølge sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) løses digitalt.

- Udspillet skal sikre bedre vilkår for patienter og medarbejdere. Digitale løsninger gavner kontakt med sundhedsvæsnet. Hvad enten man bestiller tid hos lægen, eller man som gravid får en digital vandrejournal, siger Ellen Trane Nørby.

Medarbejderne får mere tid til patienterne i stedet for at bruge tid på systemer, som ikke taler sammen, forudser sundhedsministeren.

Spørgsmål: Kan samfundet også spare penge?

- Det er vigtigere at gøre det lettere for patienterne. Der er lagt op til at bruge flere penge i starten for at støtte sikre løsninger for sundhedsdata. Nogle steder er vores systemer ikke sikre nok, mener Ellen Trane Nørby.

Hun peger på risiko for hacking og cybersikkerhed. Desuden kan borgerne se, hvem der har haft adgang til deres oplysninger.

Et af de nye initiativer er app'en "Lægen i lommen". Den skal give borgerne et samlet overblik over alle sundhedsdata samt aftaler med læger eller specialister på sygehuset.

"Lægen i lommen" udvikles af Sundhedsministeriet og Praktiserende Lægers Organisation, PLO.

- Vi skal bruge digitalisering og teknologi, så borgeren slipper for at tage på sygehuset og kan klare langt flere ting hjemme, siger Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner til Ugebrevet Mandag Morgen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078