23948sdkhjf

Lovforslag om nyt uafhængigt tilsyn sendt i høring

Et nyt uafhængigt tilsyn på ældreområdet skal føre tilsyn med kvaliteten af plejen og omsorgen på landets plejehjem og i hjemmeplejen.

Tre nye lovforslag er netop sendt i høring.

Lovforslagene drejer sig om en plejehjemsportal, der giver ældre borgere og deres pårørende bedre information om plejehjem, plejecentre og friplejeboliger, så det bliver nemmere at finde den rigtige bolig til den sidste, et nyt uafhængigt tilsyn, der skal føre tilsyn med kvaliteten af plejen og omsorgen på plejehjem og i hjemmeplejen, samt en række initiativer, der skal forebygge konkurser blandt private hjemmehjælpsfirmaer.

- Vi har en god ældrepleje i Danmark, men der er også steder, hvor vi kan gøre det bedre. Ældreområdet har høj prioritet for regeringen, og vi vil i den kommende tid se en række nye initiativer på området. Det første er en plejehjemsportal, der skal gøre valget af den sidste bolig mere overskueligt og et nyt uafhængigt tilsyn med fokus på de plejefaglige forhold i ældreplejen, siger ældreminister Thyra Frank.

I forbindelse med satspuljeaftalen 2018-2021 for ældreområdet blev satspuljepartierne enige om 60 mio. kr. på at styrke tilsynet på ældreområdet. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der i en forsøgsperiode skal føre et risikobaseret tilsyn med plejen og omsorgen på landets plejehjem og i hjemmeplejen.

Alle tre lovforslag kan ses på Høringsportalen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118