23948sdkhjf

Skoleelever får indblik i arbejdslivet på OUH

I dag er unge fra Vollsmose inviteret til uddannelsesdag på Odense Universitetshospital.

Unge fra fem 9. klasser i Vollsmose er i dag sammen med deres forældre inviteret indenfor på OUH til en dag, hvor de får mulighed for at lære mere om de mange forskellige jobmuligheder, OUH rummer.

Dagen er et samarbejde mellem OUH og UUO - Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn.

- Det er vigtigt, at vi får vist både de unge i Vollsmose og deres forældre, at det ikke kun er læger og sygeplejersker, der arbejder på OUH. Det er en arbejdsplads, der rummer en masse spændende muligheder, siger rådmand Brian Dybro, formand for bestyrelsen - det såkaldte Centerråd.

Det er andet år, Ungdommens Uddannelsesvejledning Odense og Omegn og Odense Universitetshospital Svendborg Sygehus arrangerer uddannelsesdagen.

Bred vifte af uddannelser

OUH er Fyns største arbejdsplads, og de ansatte har en bred vifte af uddannelser bag sig. Derfor er det et oplagt sted at vise de unge og deres forældre, hvad der er af muligheder.

- En erhvervsuddannelse kan bruges til rigtig mange ting, og det er vigtigt, at vi viser det. Vi skal vise, at der selvfølgelig er brug for læger, men at der også er brug for tømrere og elektrikere og smede. At der er brug for fysioterapeuter og catere og alle de andre, der får OUH til at fungere hver dag, siger Brian Dybro.

Og netop det med at få vist mulighederne frem er vigtigt, fortæller Moustapha Loutfi Abou Taha, der er vejleder i UUO.

- Vi ved, at det ikke er nok bare at fortælle, hvad der findes af muligheder. De skal ud og opleve det og se det selv. Derfor har vi lavet et samarbejde med OUH, så forældrene og de unge sammen kan se de forskellige fag og erhverv, der findes sådan et sted, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093