23948sdkhjf

Ny forskning skal stille skarpt på nedslidning og ulykker

13 nye forskningsprojekter får nu støtte fra Arbejdsmiljøforskningsfonden - projekterne skal blandt andet skabe mere viden om, hvordan man forebygger nedslidning og ulykker.

Beskæftigelsesministeren har netop godkendt uddelingen af i alt knap 29 mio. kr. fra Arbejdsmiljøforskningsfonden til 13 nye forskningsprojekter.

Størstedelen af midlerne udmøntes inden for forskning om arbejdsulykker, psykisk arbejdsmiljø samt muskel- og skeletbesvær, som er politisk prioriterede fokusområder.

Beslutningen sker efter indstilling fra fondens faglige bedømmelsesudvalg, der består af arbejdsmiljøforskere, og fondens strategiske udvalg med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter.

- Forskning udgør det grundlæggende fundament for udviklingen af et godt arbejdsmiljø i Danmark og for forebyggelsen af arbejdsskader. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan igangsætte en række nye forskningsprojekter, der blandt andet skal skabe mere viden om, hvordan vi forebygger nedslidning og ulykker ude på de danske arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

- Tal viser desværre, at stadig flere danskere overbelastes fysisk og psykisk på deres arbejde. Derfor har jeg nedsat et ekspertudvalg, der lige nu er ved at gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen. Med de nye projekter støttes forskningen på området yderligere, og jeg ser meget frem til at modtage forskernes konklusioner, så vi kan få omsat den nye viden til handling, siger beskæftigelsesministeren.

I alt har fonden i den aktuelle ansøgningsrunde modtaget 53 ansøgninger om støtte, hvoraf 13 projekter blev udvalgt inden for følgende temaer:

• Virkemidler i arbejdsmiljøarbejdet: 5,4. mio. kr.
• Arbejdsulykker: 6,2 mio. kr.
• Psykisk arbejdsmiljø: 5,4 mio. kr.
• Muskel- og skeletbesvær: 7,8 mio. kr.
• Epoxy og isocyanater: 3,4 mio. kr.
• En arbejdsmedicinsk udredning: 0,4 mio. kr.
• En tillægsansøgning til 0,3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.672