23948sdkhjf

Mad til 2.350 patienter og fire kantiner - hver dag

| Af ark | Tip redaktionen om en historie

Der er plads til 100.000 frikadeller KPC og Region Midtjylland fejrer på tirsdag den 30. januar kl. 13.30 rejsegilde på Aarhus Universitetshospitals nye køkken.

Hvordan mon det er at lave mad til 2.350 patienter og fire kantiner hver dag? Det finder medarbejderne på Aarhus Universitetshospital ud af, når det store, nye køkken med bl.a. eget bageri og slagteri åbner i november 2018.

Køkkenet skal afløse køkkenerne på Aarhus-hospitalerne i Risskov, Tage Hansens Gade og Nørrebrogade, der leverer mad til Aarhus Universitetshospital.

- Jeg er rigtig glad for at samarbejdet med KPC har gjort byggeriet muligt. Rejsegildet på hospitalskøkkenet er en vigtig milepæl i byggeriet af Danmarks største hospital, der selvfølgelig skal have et køkken med plads til at lave sund mad til patienter, pårørende og ansatte, siger Regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Plads til 100.000 frikadeller
Køkkenet bliver med sine ca. 4.700 m2 blandt landets største og ventes færdigt, så det kan tages i brug i november 2018.

Hvert år skal køkkenet levere 1200 tons mad tilberedt i ca. tre millioner måltider. Køkkenets 140 medarbejderne kommer – rundt regnet - til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året, fortæller cheføkonoma Bente Sloth.

Køkkenet bygges af KPC for region Midtjylland i et Offentligt Privat Samarbejde (OPS), hvor der er indgået en 15-årig driftsaftale. KPC har i byggefasen arbejdet tæt sammen med de kommende brugere af køkkenet om byggeriet.

- Vi har haft en længere proces med brugerne, der konstruktivt og kreativt har bidraget til at finde optimale løsninger. De fortjener ros for at respektere den økonomi, der er afsat. Samarbejdet har været rigtigt godt, også på tværs af de tre køkkener, byggeriet samler, siger Direktør i KPC Peter Christophersen.

- Det er fantastisk, at vi nu får et nyt køkken med plads til eget bageri og kødopskæring. Det betyder, at vi kan lave maden helt fra bunden og få økonomien til at række til flere økologiske råvarer. Mere økologi er et mål, så patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester. Vi går meget op i at maden skal smage af det, den er lavet af, for så spiser patienterne mere, og det er vigtigt for restituering. Vi glæder os rigtigt meget, siger cheføkonoma Bente Sloth.

Fakta

De ca. 140 medarbejdere skal lave tre mio måltider om året.

Medarbejderne skal – rundt regnet - skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året.

På et år køber køkkenet ca. 1.200 tons mad. Heraf er ca. 840 tons - 70 procent - produceret økologisk.

KPC har indgået et samarbejde med Arkitema Architects KS og ingeniørvirksomheden Sweco A/S om det nye storkøkken-byggeri. Rollen som bygherrerådgiver varetages af NIRAS.

Hold dig opdateret med Magasinet Pleje
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Ny brancheforening inviterer indenfor

Efter opkøb: Dansk plejekoncern bliver landsdækkende i Sverige

Nyt friplejehjem søger 80 ansatte

Ni kommuner planlægger nye besparelser i ældrepleje

5-årige indtog plejehjem

Hjemmebesøg er nyt våben mod genindlæggelser

Nyhedsbrev

Plejecenter klippede snoren til nyt orangeri

Online Avis Arkiv

Skjult kælder og højspændingskabel forsinker plejehjemsbyggeri

Trivslen blomstrer blandt hovedstadens sundheds- og omsorgspersonale

Fra 0 til 66 ansatte på to år

210 har droppet efternavnet på navneskiltet

Sådan skal flere sosu’er lokkes til psykiatrien

Demenslandsby kan blive Årets Sundhedsbyggeri

Kinesisk delegation på opdagelse i dansk ældremad

Ny sygeplejerskeuddannelse lagt ned af ansøgninger

Seniorfællesskaber får ældre ud af ensomhed

Kursusvirksomhed med millionoverskud

Ja til 37 tryghedsboliger i Lund

Kommune: Find din nye kollega og få 5.000 kroner

Rekord mange ansøgere: Der er rift om pladserne til AAL Forum

Ny forskning: Enestuer mindsker forvirringen hos ældre patienter

Jysk sosu-skole ryddede bordet til DM i Skills

Ny analyse: Flere ældre bliver passet af private

Erfaren sygeplejerske ved roret i Silkeborg

Aarhus Universitetshospital skal spare 325 millioner

Privat pleje kan redde ældres bad

Private skal stå for al hjemmepleje i Gribskov Kommune

1

Ét bad om ugen: Udvalg sendte beslutning videre

Ny oversygeplejerske i Horsens

LEVs landsformand skuffet over udskudt aftale på handicapområdet

Ny forstander fundet i egne rækker

Fremskrivning: 80.000 flere ældre om seks år

KL hyrer ny direktør for ældreområdet

Hundredvis af plejecentre mangler automatiske sprinklere

Dansk iltrobot skal hjælpe europæiske KOL-patienter

Region Midtjylland konstituerer direktør

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

GROHE anerkendes mere end nogensinde på Design i 2018 med hele 63 priser

Ajos vokser ved at være på Bauma

JFP har leveret 84.500 m² til DNU Aarhus

Winncare Nordic - din leverandør af velfærdsteknologiske hjælpemidler

En ny generation tyngdedyne

Mikromoduler eller e-learning-moduler?

Sikring af Spillearkaden i Tivoli

GS1 128 pallelabels for begyndere

Fremtiden er let på Build in Wood

Parametrisk design og GDL-programmering af BIM-objekter

Early Bird-rabatten udløber i morgen til: UDBUDSLOVEN FOR SPECIALISTER 2019

JUUL | FROST Arkitekter er keynote speakers på GRAPHISOFT KCC

42.000 m2 gulv fra Gerflor DLW til Herlev Hospital

BIM Manager: Grunduddannelse i samarbejde med Nohrcon

GROHE på forkant med hygiejne og forebyggelsen af legionellabakterier

Svævende lysende øer

Gratis forretningsrejser til Elbląg, Poland for de danske virksomheder

En ny generation tyngdedyne

BIM og kunsten at udvikle seniorboliger

Mikromoduler - Frederikssund trak i arbejdstøjet

Varmepumper brager frem - Ajos fik tidligt erfaringer

Stregkoder for begyndere

Musik skabt til behandlingsformål

Lamelafskærmning på nyt byggeri i Kolding

Send til en kollega

0.148