23948sdkhjf

Mad til 2.350 patienter og fire kantiner - hver dag

Der er plads til 100.000 frikadeller KPC og Region Midtjylland fejrer på tirsdag den 30. januar kl. 13.30 rejsegilde på Aarhus Universitetshospitals nye køkken.

Hvordan mon det er at lave mad til 2.350 patienter og fire kantiner hver dag? Det finder medarbejderne på Aarhus Universitetshospital ud af, når det store, nye køkken med bl.a. eget bageri og slagteri åbner i november 2018.

Køkkenet skal afløse køkkenerne på Aarhus-hospitalerne i Risskov, Tage Hansens Gade og Nørrebrogade, der leverer mad til Aarhus Universitetshospital.

- Jeg er rigtig glad for at samarbejdet med KPC har gjort byggeriet muligt. Rejsegildet på hospitalskøkkenet er en vigtig milepæl i byggeriet af Danmarks største hospital, der selvfølgelig skal have et køkken med plads til at lave sund mad til patienter, pårørende og ansatte, siger Regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Plads til 100.000 frikadeller
Køkkenet bliver med sine ca. 4.700 m2 blandt landets største og ventes færdigt, så det kan tages i brug i november 2018.

Hvert år skal køkkenet levere 1200 tons mad tilberedt i ca. tre millioner måltider. Køkkenets 140 medarbejderne kommer – rundt regnet - til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året, fortæller cheføkonoma Bente Sloth.

Køkkenet bygges af KPC for region Midtjylland i et Offentligt Privat Samarbejde (OPS), hvor der er indgået en 15-årig driftsaftale. KPC har i byggefasen arbejdet tæt sammen med de kommende brugere af køkkenet om byggeriet.

- Vi har haft en længere proces med brugerne, der konstruktivt og kreativt har bidraget til at finde optimale løsninger. De fortjener ros for at respektere den økonomi, der er afsat. Samarbejdet har været rigtigt godt, også på tværs af de tre køkkener, byggeriet samler, siger Direktør i KPC Peter Christophersen.

- Det er fantastisk, at vi nu får et nyt køkken med plads til eget bageri og kødopskæring. Det betyder, at vi kan lave maden helt fra bunden og få økonomien til at række til flere økologiske råvarer. Mere økologi er et mål, så patienterne undgår tilsætningsstoffer som farve, konsistensregulatorer, aromaer og ikke mindst pesticidrester. Vi går meget op i at maden skal smage af det, den er lavet af, for så spiser patienterne mere, og det er vigtigt for restituering. Vi glæder os rigtigt meget, siger cheføkonoma Bente Sloth.

Fakta

De ca. 140 medarbejdere skal lave tre mio måltider om året.

Medarbejderne skal – rundt regnet - skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året.

På et år køber køkkenet ca. 1.200 tons mad. Heraf er ca. 840 tons - 70 procent - produceret økologisk.

KPC har indgået et samarbejde med Arkitema Architects KS og ingeniørvirksomheden Sweco A/S om det nye storkøkken-byggeri. Rollen som bygherrerådgiver varetages af NIRAS.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078