23948sdkhjf

Digitaliseringen får sit eget udvalg

Region Syddanmarks nye Digitaliseringsudvalg skal beskæftige sig med digitale løsninger, som berører patienter, borgere og medarbejdere.

Region Syddanmark har nedsat et Digitaliseringsudvalg, som skal beskæftige sig med digitale løsninger, som berører patienter, borgere og medarbejdere. Det nye udvalg har netop konstitueret sig og valgt Mette Bossen Linnet (V) som formand.

På det første møde fik udvalgets syv medlemmer et godt indblik i nogle af de områder, de får det politiske ansvar for: Anskaffelse af et nyt elektronisk patientsystem (EPJ), udvikling af det digitale sundhedsvæsen og informationssikkerhed.

Det skal komme Region Syddanmarks borgere, patienter og medarbejdere til gode, at digitaliseringen nu får et samlet politisk fokus, siger Mette Bossen Linnet (V).

- De udfordringer, sundhedsvæsenet står over for i fremtiden, kræver, at vi tager nye teknologier i brug.  Som noget af det første vil udvalget arbejde med ibrugtagning af det nye elektroniske patientjournal-system, og så vil vi løbende prøve at se ind i fremtiden på de muligheder, den teknologiske udvikling giver os – for eksempel telemedicin og kunstig intelligens. Jeg er også optaget af, hvordan vi kan blive bedre til at anvende data til at få viden om og inddrage patienterne, for i sidste ende at kunne tilbyde den bedst mulige behandling. Derfor vil udvalget også sætte fokus på informationssikkerhed. Det er helt afgørende, at borgere og patienter kan have tillid til, at vi behandler og opbevarer sundhedsdata korrekt og med den fortrolighed, som kræves af os, siger hun.

Digitaliseringsudvalget skal desuden behandle strategier for digitalisering, herunder tværsektorielt it – det vil sige it, som giver bedre sammenhæng mellem eksempelvis sygehuse, kommuner og praktiserende læger – samt en kommende digitaliseringsstrategi for Region Syddanmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08