23948sdkhjf

Storkøkkener skal på fisketur

Indkøbere fra storkøkkener i Ringkøbing-Skjerns seks omegnskommuner er inviteret til inspirationsdag på havnen i Hvide Sande - formålet er at inspirere til at handle flere lokale råvarer.

For at øge bevidstheden om gode, vestjyske råvarer, inviterer lokale fødevare-entusiaster i Ringkøbing-Skjern nu indkøbere fra nabokommunernes storkøkkener til inspirationsdag på havnen i Hvide Sande.

- Når vi skriver "Friskfanget fisk landet i havnen i Hvide Sande" på madplanen, er der altid mange af beboerne, der glæder sig lidt ekstra til spisetid, fortæller Lone Fløe.

Hun er leder af Køkkenet Åkanden, der laver mad til 1000 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, og hun indkøber i det omfang, det er muligt lokalt producerede, friske råvarer.

- Det betyder virkelig meget for vores borgere, at fisken er landet i vores kommune. Måske har man selv fanget skrubber i fjorden, eller måske har man selv været landmand eller været vant til at købe sine æg hos naboen. For en vestjyde betyder det mere, at råvarerne er lokale og i sæson, end at de er økologiske, forklarer hun.

Bag initiativet til inspirationsdagen står:

Konsumfisk er et fiskeriklyngesamarbejde mellem havnene i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn, som arbejder med afsætningsfremme og kvalitets- og råvareudvikling.

Center for fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd arbejder for at fremme udviklingen, forædlingen og afsætningen af lokalt producerede fødevarer.

Køkkenet Åkanden, står for at indkøbe og tilberede maden til kommunale institutioner i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Tips og idéer

For at inspirere andre institutionskøkkener til at handle flere lokale råvarer har Lone Fløe i samarbejde med Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og fiskeriklyngesamarbejdet Konsumfisk arrangeret en inspirationsdag den 31. januar for indkøberne fra storkøkkener i Ringkøbing-Skjern Kommunes seks omegnskommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Skive og Struer. Foreløbig har mindst 25 indkøbere takket ja.

På havnen i Hvide Sande skal de møde fiskeskipper Verner Møller og med ombord på hans fiskekutter RI468 Juli-Ane. De får desuden en rundtur på fiskevirksomheden Vestfisk, tips og ideer til at bruge friske fisk i storkøkkener, et oplæg om at købe lokalt og nogle gange småt ind til storkøkkener og derforuden en frokost med smagsprøver på dagens fangst.

- Selvfølgelig vil vi gerne sælge flere fisk, men vi vil også gerne i dialog med indkøberne, vise dem mangfoldigheden og opdrage dem til at købe fisk, der er i sæson i stedet for at efterspørge rødspætter i januar. Det er både bøvlet og dyrt, når de efterspørger noget, der ikke er til at skaffe, men det giver også fisk et forkert image, fordi folk fejlagtigt tror, at det er dyr mad, siger Heidi Ebey Grønkjær, projektleder hos Konsumfisk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062