23948sdkhjf

Velfærdsteknologi skal blomstre i Viborg

Onsdag indviede Viborg Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi.

Viborg fejrede i denne uge, at kommunen sammen med en række interessenter har åbnet 'Test- og Udviklingscenter for Velfærdsteknologi. Her sagde direktøren for Job og Velfærd, Mette Andreassen, blandt andet:

Samarbejdspartnerne er VIBORGegnens Erhvervsråd, Center for Industri, Viborg Kommune og Hospitalsenhed Midt.

- Vi har skabt et fælles center, hvor vi samarbejder på kryds og tværs af kommune, hospitalsenhed, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. Samtidig har vi fokus på brugerne, de pårørende og personalet. Det er dem, der kender behovene og hverdagen. Det er et helt unikt samarbejde, sagde Mette Andreassen.

Didde Sangild står i spidsen for centret og bød velkommen til åbningsreceptionen. Hun vil som leder af centret banke på rigtig mange døre i den kommende tid. Blandt andet i et tæt samarbejde med Hospitalsenhed Midt. Herfra siger direktør Lars Dahl Pedersen.

- Vores udgangspunkt for at gå med i dette samarbejde har været vores rygmarvsskadede patienter på Vestdansk Center for Rygmarvsskade. Mange ting ændrer sig, når man er blevet rygmarvsskadet, og der er et behov for at udvikle nye produkter, så de patienter kan vende tilbage til et så normalt liv som muligt igen.

- Jeg blev grebet af energi og entusiasme til den workshop, der har været i centret, hvor også nogle af vores rygmarvsskadede patienter deltog. Der var nogle vilde idéer til den workshop, og idéer der fortjener at blive udviklet. Jeg forventer og håber, at dette center bliver et banebrydende samarbejde mellem brugere, erhvervsliv, kommune og hospital, sagde Lars Dahl Pedersen.

Også Henrik G. Larson, direktør i Center for Industri, var på podiet og ønskede blandt andet alle deltagere held og lykke med projektet.

Centret har som opgave at udvikle og afprøve nye velfærdsteknologier og hjælpemidler og fungere som én indgang for innovative virksomheder for at fremme deres mulighed for at udvikle og afprøve de nye velfærdsteknologiske løsninger i samarbejde med en bred målgruppe. 

Målgruppen er borgere med fysiske og/eller psykiske udfordringer, og udviklingen skal ske i et tæt samarbejde mellem virksomheder, brugere og sundhedsvæsen.

Kilde: https://www.tucv.dk/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094