23948sdkhjf

Nye ledere skal have større opbakning

Regeringens Ledelseskommission skal se nærmere på, hvordan ledelsen kan styrkes i den offentlige sektor.

Ledere med års erfaring trives bedre på jobbet end det er tilfældet for nye ledere.

Derfor skal der gøres en ekstra indsats for den nye leder.

Sådan lyder en af de idéer, regeringens Ledelseskommisionen har luftet.

Formand for de ledende sygeplejersker, Irene Hesselberg, sidder med i Ledelseskommisionen og skal således være med til at føre idéen ud i livet.

Formand Irene Hesselberg sidder med i følgegruppen til Ledelseskommissionen, hvis opgave er at se på, hvordan ledelse kan blive styrket i den offentlige sektor. 

Hun synes, det er fint, at Ledelseskommissionen tager fat på de nye ledere.

- Det er faktisk også det, vores egne tal fra lederlivsundersøgelsen viser. Det gør selvfølgelig en forskel, om du er ny leder i forhold til det at lede opad. Vores lederlivsundersøgelse viser også, at det nogle gange kan være svært at se mening i det, der komme oppefra. Både politisk, men også fra direktionerne. Det bliver nemmere at forstå og omsætte, jo længere tid man har været leder, siger Irene Hesselberg til dsr.dk

Lederforeningen har oprettet kurser for nye ledere, der har fået titlen 'nyleder'. På disse kurser får nye ledere blandt andet gode råd om, hvordan de klarer sig bedre som ledere. 

- Vi har i mange år anket, at der ikke er souschefer. Vores lederlivsundersøgelse viser også, at ledere af medarbejdere, der ikke har nogen at uddelegere lederopgaver til, er væsentligt mere pressede, end hvis de har nogle souschefer, de kan uddelegere til, siger Irene Hesselberg.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093