23948sdkhjf

Kommuner forbyder rygning i arbejdstiden

21 kommuner har ved indgangen til 2018 indført røgfri arbejdstid til offentligt ansatte. Og flere kommuner følger efter, viser ny kortlægning.

Røgfri arbejdspladser kender vi. Men at hele kommuner forbyder rygning i arbejdstiden for ansatte på de offentlige arbejdspladser: Det ser vi mere og mere.

Hjerteforeningen og Sund By Netværket.har kortlagt, at røgfri arbejdstid udbredes blandt danske kommuner. Kortlægningen viser tendensen tydeligt: For kun to år siden havde 15 kommuner indført røgfri arbejdstid. Det tal er i dag steget til 21.

Derudover angiver 11 kommuner, at de forventer at have indført, eller at være i gang med at indføre røgfri arbejdstid inden for de næste tre år.

- Det er dejligt at se, at udviklingen går den rigtige vej. Heldigvis anerkender en lang række kommuner, at de er nødt til at tage nye midler i brug, hvis medarbejderne skal få succes med at kvitte tobakken. Men udviklingen skal speedes op, hvis vi skal nå Christiansborgs mål om en røgfri generation i 2030, siger Kim Høgh, administrerende direktør i Hjerteforeningen i en pressemeddelelse.

Selvom rygeforbud i arbejdstiden kan bringe danskernes sind i kog, viser den nyeste undersøgelse af danskernes holdning til tobak, at hver anden dansker synes, at det er en god idé. Kun 27 procent er imod.

- I Sund By Netværket tør vi godt gå ud og anbefale kommuner at indføre Røgfri arbejdstid. Hvis vi som kommuner og ansatte går forrest, er det også et tydeligt signal overfor vores borgere, og især vores børn og unge, om at det ikke er fedt at ryge – så hvis vi vil arbejde for en røgfri generation 2030 må vi være med til at tage action for at få tingene til at ske, udtaler Otto Ohrt, formand for Sund By Netværket.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092