23948sdkhjf

Flere ældre på plejehjem skal have vind i håret

Nyt projekt skal sikre, at endnu flere plejehjemsbeboere får glæde ved en tur i cykelrickshaw.

Foreningen Cykling uden alder sætter nu gang i et to-årigt projekt, der skal styrke naboskab med plejehjem, få endnu flere ældre ud i frisk luft på cykelrickshaw og skabe stærke cykelfællesskaber lokalt.

I projektet ‘Alle skal ud og cykle’ skal de frivillige cykelpiloter møde spændende oplægsholdere, få inspiration, viden og konkrete værktøjer - og så skal der selvfølgelig cykles en masse ture.

Nordea-fonden støtter projektet med 2,2 mio. kroner. 

- Det er vigtigt at styrke de frivillige og deres lokale fællesskaber. Deres fantastiske engagement er nemlig nøglen til at give flere ældre vind i håret og år til livet, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Frivillige cykelpiloter bliver en del af Cykling uden alder, fordi de har lyst til at cykle og gøre noget godt for andre og sig selv. Men det er ikke altid lige nemt at holde gejsten oppe.

Med “Alle skal ud og cykle" skal der derfor sættes små eksperimenter i gang, hvor engagement og lyst driver værket.

- Vi tror, ligesom Nordea-fonden, at det gode liv leves i fællesskab med andre. Alt for mange ældre risikerer at blive isolerede og ensomme på plejehjem, og med “Alle skal ud og cykle" kan vi styrke alle de muligheder rickshawcyklen giver for et aktivt liv med naturoplevelser, kultur og hyggelige fortællinger - også når man er blevet gammel, siger projektudvikler Dorthe Olander, Cykling uden alder.

Workshops

Henover foråret bliver der sat gang i tre forløb over hele landet.

Gennem workshops med oplæg og konkrete værktøjer, inspireres cykelpiloterne til at samarbejde med lokale klubber, personalet på plejehjem, familie, venner og naboer.

Sammen skal de eksperimentere med at skabe fællesskaber, der styrker lysten til cykelture på tværs af generationer.

- Vi er selvfølgelig glade for, at Nordea-fonden vil være med til at støtte og udvikle lystdrevet frivillighed. Den udvikler en forening som vores og giver piloter og ældre passagerer endnu flere oplevelser på cykelture, siger Dorthe Olander.

45 kommuner er i dag medlem af Cykling uden alder, og flere end 400 plejehjem over hele landet har rickshawcykler.

lob

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109