23948sdkhjf

Aleris trækker sig fra Aarhus

Den private leverandør af hjemmepleje har besluttet ikke at søge godkendelse i Aarhus pr. 1. april, hvor kontrakten med kommunen udløber - Aarhus Kommune beklager valget.

Aleris Aarhus har valgt at trække sig som leverandør af privat hjemmepleje i Aarhus Kommune, når den nuværende kontrakt udløber 31. marts 2018.

Det betyder, at hvis ikke et andet plejefirma melder sig til tjeneste, har borgerne i Aarhus ikke længere muligheden for at vælge en privat leverandør gennem kommunen - Aleris Omsorg er nemlig pt. den eneste mulighed.

Aleris Hjemmepleje har været fritvalgsleverandør i Aarhus Kommune i knap 3 år efter at have vundet udbuddet i 2015 sammen med to andre private leverandører - BR Service og Hjemmehjælpen A/S, der imidlertid er gået konkurs i henholdsvis 2016 og 2017.

Det er på grund af de aktuelle, udbudte priser, at Aleris har valgt ikke at søge godkendelse i Aarhus som fritvalgsleverandør. Virksomheden kan simpelthen ikke få økonomien til at gå op med de aktuelle priser, siger direktør for Aleris Omsorg Miriam Toft.

Aleris vandt i 2015 udbuddet i Aarhus sammen med to konkurrerende pleje-firmaer. Begge øvrige firmaer har siden drejet nøglen om. Det er den situation, Aleris Omsorg ønsker at undgå:

- Vi har efter grundige overvejelser måtte konstatere, at de aktuelle, udbudte priser i godkendelsesmodellen ikke er tilstrækkelige til at levere pleje og omsorg på et kvalitativt tilfredsstillende niveau og samtidig sikre en sund drift. Derfor søger Aleris ikke på nuværende tidspunkt godkendelse efter godkendelsesmodellen, forklarer Miriam Toft, adm. direktør Aleris Omsorg og kalder beslutningen for "rettidig omhu".

Rådmand Jette Skive beklager dog beslutningen:

- Jeg ville gerne have, at vi havde tre private leverandører at vælge i mellem, men vi kan ikke tvinge leverandører ind. Fordelen ved den model, vi har nu, er, at nye leverandører løbende kan henvende sig, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Aleris beholder base i Aarhus 
Aleris bibeholder basen i Aarhus og vil fortsat servicere de 300 kunder, der i dag køber private tilkøbsydelser fra Aleris Hjemmepleje. Aleris vil fra 1. april 2018 forsat tilbyde kunderne i Aarhus muligheden for at købe private ydelser indenfor pleje, omsorg og praktisk bistand.

Økonomichef i Aarhus, Charlotte Storm Gregersen, siger i en kommentar til beslutningen, at "Aarhus kommunes godkendelsesmodel ligner andre kommuners model og fastsættelse af pris: Man sætter en pris ud fra, hvad kommunen kan løse samme opgave for.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078