23948sdkhjf

Frederiksberg kan løbe med Dialogprisen

Kommunen har udarbejdet en udbudsstrategi, der skaber overblik og bidrager til en konstruktiv dialog mellem kommunen og potentielle tilbudsgivere om, hvordan der skabes mere og bedre udbud af kommunale opgaver, lyder det i indstillingen

På IKA Årskonference uddeles IKA Dialogprisen til en offentlig myndighed, brancheforening, institution eller privat leverandør til det offentlige, der har skabt et godt resultat på baggrund af dialog.

En af de nominerede til prisen er Frederiksberg Kommune, der gennem en årrække har arbejdet strategisk og dialogsøgende i bestræbelserne på konkurrenceudsættelse og udvikling af offentlig-privat samarbejde.

Konkrete eksempler er blandt andet udbud af driften af to plejecentre samt senest indledende dialog med driftsoperatører samt leverandører af velfærdsteknologiske og digitale løsninger i forberedelsen af nyt plejecenter i kommunen.

"Kommunen fremstår som et foregangseksempel på en målrettet strategisk indsats i tæt dialog med tilbudsgivere og erhvervsorganisationer. Udbudsstrategien, som Frederiksberg Kommune har udarbejdet, skaber overblik og bidrager til en konstruktiv dialog mellem kommunen og potentielle tilbudsgivere om, hvordan der skabes mere og bedre udbud af kommunale opgaver. Det styrker det fælles strategiske mål om at give borgerne den bedst mulige service for skattekronerne", lyder det blandt andet i indstillingen.

Bedre indsigt

Udbudsstrategien er baseret på en screening af kommunens samlede budget, og en gennemgang af opgaveløsningen inden for både tekniske og borgernære områder. Det har givet kommunen bedre indsigt i potentialet for at konkurrenceudsætte de forskellige opgaver i kommunens opgaveporteføjle og afsøge mulige samarbejdsformer med den private sektor.

Derudover har udbudsstrategien givet de private leverandører et overblik over, hvilke opgaver kommunen planlægger at konkurrenceudsætte.

Kommunens udbuds- og indkøbsafdeling er i løbende dialog med private leverandører med henblik på at målrette de konkrete udbud og gennem dialogen at indhente inspiration til udvikling af samarbejdet og igangsætning af nye initiativer.

Udover Frederiksberg Kommune er også Esbjerg Kommunes Udbudspanel og Rigspolitiet nomineret til IKA Dialogprisen.

Vinderen offentliggøres på IKA Årskonference den 6. februar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094