23948sdkhjf

Ældre bød på nybagte boller i Middelfart

Egebo Plejehjem, der er certificeret Eden Alternative-hjem, bød ældreminister Thyra Frank velkommen med alt godt fra køkkenet og fra beboernes egne hænder.

Vanen tro var der skruet op for den hjemlige hygge i dagligstuen i nummer 19 på Egebo Plejehjem i Middelfart, da ældreminister Thyra Frank forleden bankede på.

Dagens værter var ni beboere og plejehjemsleder Marianne Quorning. Lækkerierne stod på kaffe, boller og vandbakkelser, som beboerne selv havde bagt. En inddragelse, som er helt central for hverdagen for de ældre på Egebo, hvor man arbejder efter principperne i Eden Alternative.

- Vi inddrager beboerne i de daglige gøremål og aktiviteter sammen med pårørende og frivillige. Det er en af metoderne til at forebygge ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed, når vi arbejder med Eden Alternative. Derfor synes vi også, at Thyra Frank skulle smage den hjemmelavede solbærsnaps, som beboerne her i huset selv har været haven og plukke bær til og gået og vendt i glas i flere uger, inden den kom på flasker. Den har skabt glæde både i processen og i glasset sådan en dag som i dag, fortæller plejehjemsleder Marianne Quorning.

1. april 2018 vil alle plejehjem i Middelfart Kommune have fået lokale køkkener.

- Det var en utrolig positiv oplevelse at besøge Plejehjemmet Egebo. Fra det øjeblik jeg trådte ind, kunne jeg mærke, at her er tale om "et rigtigt hjem" ... Og netop følelsen af hjemlighed er så uendelig vigtig. Vi skal huske på, at vi taler om beboernes sidste hjem, og hver en detalje - lige fra malerierne på væggene til de hjemmebagte boller fra hjemmets nye køkken - er med til at skabe de værdier og trygge, hyggelige rammer, der bør være i hjem. På Egebo værner man om disse detaljer, og det var meget opløftende for mig at høre fra borgmesteren, at alle kommunens plejecentre skal være Plejehjem - med tryk på "hjem", sagde ældreministeren

Og særligt et hjem fik en uventet betydning under besøget. Marie Bøgeholm Andersen, som selv bor i hus nr. 19 havde nemlig forberedt sig ekstra godt til besøget ved at læse Thyra Franks bog. Marie, der altid er blevet kaldt Mia, ville gerne tale med ministeren om bogen. Snakken udviklede sig til et besøg i Mias bolig, der støder op til dagligstuen. Her viste hun sine mange brodderier og håndværk frem til en imponeret Thyra Frank, der sluttede besøget af med en snak i sofaen, en hilsen i bogen og et lille klem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.606