23948sdkhjf

Forskning: Teknologi skaber viden på plejehjem

DTU, AAU arbejder sammen med blandt andet to plejehjem i Nordsjælland lige nu intensivt på nyt forskningsprojektet PACE, der skal skabe viden om indretning af plejeboliger til mennesker med demens.

I øjeblikket er eksperter fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Aalborg Universitet (AAU) og arkitektvirksomheden Kullegaard i fuld gang med et forskningsprojekt, der skal generere viden om, hvordan demensramte bedst indretter sig i deres bolig på plejehjem. Projektet hedder 'PACE' og foregår i praksis på to plejehjem, Plejecenter Skovhuset i Hillerød og Ryetbo Plejehjem i Værløse.
Målet er at skabe mere indgående viden om, hvordan demensramte borgere opretholder en god og tryg hverdag, når de flytter i plejebolig.

Innovationsfonden støtter PACE økonomisk.

Kullegaard har inden for de senere år været involveret i opførelsen af Plejecenter Samsøvej, Huset William, Fjordstjernen samt Ryetbo Plejehjem. På nuværende tidspunkt er Kullegaard også rådgiver for Allerød Kommune, som er i gang med at opføre et nyt demenscenter.

PACE tager udgangspunkt i big data fra udvalgte velfærdsteknologier, der installeres på to plejehjem. Sammen med observationer af beboere på de udvalgte hjem, skaber det et billede af de ældres færden i deres plejebolig.

Kullegaard afventer pt det indledende arbejde fra plejehjem og universiteter og skal på banen, når data og observationer er fortolket af forskere fra DTU og AAU.

Resultatet er i sidste ende i et modelprogram, som viser rammerne for, hvordan borgere med demens bør have indrettet deres hjem.

Fakta om projektet
Officiel titel: PACE – Proactive Care for Elderly People with Dementia
Samlet budget: 8,6 mio. kr.
Varighed: fire år (start september 2017)
Innovationsfondens investering: 6,4 mio. kr.
Samarbejdspartnere: 

Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Aalborg Universitet (AAU)
SIF Gruppen
Væksthus Hovedstadsregionen (VHHR)

Plejehjem: Plejecenter Skovhuset og Ryetbo Plejehjem.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094