23948sdkhjf

33 nye forsøg i frikommunerne

Det er de i forvejen udpegede frikommuner, der igen har søgt om at kunne lave nye forsøg

Forsøg med ny teknologi inden for velfærd, mere sammenhængende forløb for psykiatriske patienter og færre krav til dokumentation og proces. Det er et udpluk af de forsøg, som frikommunerne nu får ja til af regeringen.

Frikommunerne har søgt om at lave i alt 46 nye forsøg i den tredje ansøgningsrunde. Hertil kommer fire forsøg fra de tidligere runder, som har været under afklaring. Og regeringen har nu sagt helt eller delvist ja til 33 forsøg.

- Jeg synes, at det er meget vigtigt, at vi hele tiden overvejer, hvordan vi kan løse opgaverne i den offentlige sektor både bedre og billigere. Forsøgene i frikommunerne er helt centrale i arbejdet med at få afskaffet bureaukratiske måder at gøre tingene på, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Folketinget har bakket op om forsøgene i de to forudgående runder. Tredje runde forventes at blive behandlet i Folketinget i foråret.

I første og anden runde sagde regeringen helt eller delvist ja til henholdsvis 18 og 28 forsøg. Lovforslaget med forsøg fra anden runde er netop vedtaget i Folketinget. Forsøgene er trådt i kraft den 1. januar 2018.

- Jeg glæder mig til at se resultaterne af alle de mange forsøg i kommunerne, som vi nu sætter i gang. Formålet med forsøgene er, at vi skal blive klogere og så beslutte, om forsøgene skal flytte fra frikommune-laboratorierne og ud i hele landet, fortæller økonomi- og indenrigsministeren.

Under forudsætning af Folketingets opbakning kan forsøgene fra den tredje ansøgningsrunde sættes i gang fra den 1. juli 2018.

Evalueringen af alle forsøg i frikommunerne ventes at være klar i slutningen af 2020. Herefter vil regeringen skulle tage stilling til, hvilke forsøg der skal udbredes til generelle ændringer for alle kommuner.red

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095