23948sdkhjf

Forslag om ekstraordinær pulje til ligeløn

- fire store fagforbund opfordrer flere politiske partier til at træde med på speederen.

Nu stiller Enhedslisten med tilslutning fra Alternativet forslag om en ekstraordinær pulje til ligeløn. Forslaget vækker glæde hos Sundhedskartellet, FOA, BUPL og Socialpædagogerne, der opfordrer flere politiske partier til at træde med på speederen.

"Det er nu, der skal vises handling og vilje til at skabe ligeløn for de danske kvinder og piger. Der er åbnet et vindue, og vi ser vi meget gerne, at flere politiske partier stiller sig ved siden af og træder med på speederen, så vi får en effekt," lyder det i en fælles udtalelse fra BUPL, Sundhedskartellet, FOA og Socialpædagogerne.

De fire store forbund gik i efteråret sammen om en appel til politikerne på Christiansborg. Henvendelsen fra BUPL, Sundhedskartellet, FOA og Socialpædagogerne skete i forbindelse med overenskomstforhandlingerne på det offentlige område. Enhedslisten og Alternativet har nu grebet appellen fra de fire fagforbund, og partierne fremsætter nu et beslutningsforslag om at afsætte en pulje til at skabe ligeløn, da det vil kræve tilførsel af ekstra midler til overenskomstforhandlingerne, hvis disse krav skal kunne indfries. Den åbning håber de fire forbund, at andre politiske partier vil tilslutte sig.

Fælles OK-krav

Under de igangværende overenskomstforhandlinger er det lykkes at få opbakning fra samtlige 51 organisationer i Forhandlingsfællesskabet til at rejse et krav over for de offentlige arbejdsgivere om at gøre noget ved lavtløn og ligeløn. Det fælles OK-krav er af mindre størrelsesorden. Men det sender et rigtig vigtigt signal til de folkevalgte på Christiansborg om, at kollegerne i Forhandlingsfællesskabet gerne vil være med til at gøre noget ved ligelønnen - vel vidende, at det ikke er alle offentligt ansatte, der får del i den del af OK-midlerne. Det afgørende bliver, at politikerne gør noget aktivt for at lukke løngabet på det danske arbejdsmarked.

"Vi skal række ud over de igangværende overenskomstforhandlinger. For aftalemodellen på det offentlige arbejdsmarked kan nemlig ikke løse hele ligelønsproblemet. Dette her handler om værdier - og hvilket menneskesyn, der skal være det bærende i vores samfund," mener BUPL, Sundhedskartellet, FOA og Socialpædagogerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142