23948sdkhjf

Hørsholm: Beboer på plejehjem er død efter alvorlig medicinfejl

En beboer på plejehjemmet Breelteparken er afgået ved døden efter daglig indtagelse af gigtmedicin. Medicinen skulle kun været givet på ugentlig basis.

Hørsholm Kommune skærper fokus på medicin-håndtering efter, at en beboer på plejehjemmet Breelteparken er afgået ved døden efter en alvorlig medicinfejl.

Borgeren modtog gigtmedicin dagligt i stedet for ugentligt over en periode på 10 dage. Beboeren blev indlagt på hospitalet den 12. februar og afgik ved døden i går, fem dage senere.

Breelteparken har sammen med Hørsholm Kommune fokus på at minimere risikoen for en gentagelse, ligesom Breelteparken har foretaget de nødvendige indberetninger til myndighederne, skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er en ulykkelig sag, som vi aldrig ønsker gentager sig, siger Peter Orebo Hansen, direktør i Hørsholm Kommune for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

- Vort fælles fokus er, at beboere og pårørende skal kunne føle sig helt trygge. Derfor arbejder Hørsholm Kommune og Breelteparken tæt sammen om at analysere forløbet og indføre de rette procedurer for medicinhåndtering. 

Sådan reagerer kommunen akut
Breelteparken har med øjeblikkelig virkning sat forskellige tiltag i gang, der bl.a. omfatter en gennemgang af alle beboeres medicindosering, ligesom der indføres kvalitetssikringstiltag for medarbejdere, der har med medicinhåndtering at gøre.

Derudover påbegyndes den førnævnte minutiøse analyse, en såkaldt kerneårsagsanalyse, der vil afdække, hvad årsagerne til fejlen er. Samtidig vil analysen udpege nødvendige tiltag, der skal iværksættes for at forhindre, at lignende hændelser kan opstå fremover.

Plejehjemmene i Hørsholm vil blive informeret om resultaterne af kerneårsagsanalysen med henblik på implementering af handleplaner for en optimal medicinhåndtering. Analysen forventes at være gennemført om ca. fire uger.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093