23948sdkhjf

Ældresagen og Sorø Kommune: Hjælper ensomme ældre

Et samarbejde mellem Ældresagens to lokalafdelinger og Sorø Kommunye muligheder for ældre, som savner mere social kontakt i hverdagen.

I Sorø Hjemmepleje er alle medarbejdere nu uddannet til at være særligt opmærksomme på, om en borger virker ensom, og hvad borgeren måske savner i sin hverdag.

Magasinet Pleje har tidligere skrevet om Sorø Kommune samarbejdende projekt mellem Tidlig Opsporing og Rehabilitering. Projektet er en konsekvens heraf og kaldes "Det rigtige match!”

Ældre borgere bliver matchet med en frivillig, som har de samme interesser. Målet med projektet er at nå ud til de ældre, som af forskellige grunde ikke længere deltager i fælles aktiviteter, men som alligevel savner nogen at snakke med eller mødes med om en aktivitet.

- Hele grundtanken i projektet er at lytte til den enkelte borger og tage udgangspunkt i hans eller hendes ønsker og interesser. Måske har borgeren spillet fodbold hele sit liv og vil nyde at komme med ud og se en kamp i den lokale klub. Måske er borgeren glad for klassisk musik og savner en at lytte til plader eller gå til koncerter med. Vi tror på, at de fælles interesser kan gøre en forskel, siger Susan Kierch fra Ældresagen i Sorø.

- Det handler om at pejle sig ind på, hvad det er, den ældre har lyst til, og så hjælpe dem videre i den rigtige retning. For nogen vil et spisefælleskab være et hit, for andre vil det at mødes om en fælles interesse være det, der skal til, for at man igen får mod på social kontakt og dermed får en bedre livskvalitet, siger Susan Kierch.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095