23948sdkhjf

Aarhus gør klar til CareWare

Det overordnede tema for konferencen 10.-11. april er ’Mere af den teknologi, der virker’.

Når konferencen CareWare igen løber af stablen i Aarhus til april, så kan fagpersoner, ledere og indkøbere fra kommuner og regioner både få indblik i nogle af de allernyeste velfærdsteknologiske løsninger på markedet men også høre om konkrete erfaringer med velfærdsteknologi.

Årets konference har nemlig fokus på teknologier, som i praksis har vist deres nytteværdi. For eksempel i form af øget livskvalitet for borgerne, forbedret arbejdsmiljø for medarbejderne eller øget effektivitet for arbejdspladsen.

- Vi har tidligere haft meget fokus på de nyeste løsninger, men nu begynder folk også at interessere sig for, om der er nogle erfaringer med teknologierne, så man ikke skal starte fra scratch i alle kommuner, forklarer koordinator for CareWare, Kirsten Rud Bentholm.

CareWare foregår over to dage på fire praksisnære lokaliteter med hvert sit fokusområde med oplæg og produktpræsentationer. Deltagerne bliver delt op i små grupper, som, sammen med en guide, kommer rundt til alle udstillere på fokusområdet.

- På den måde er der mange, som måske får mere med hjem, end de havde forventet. Fordi man søger typisk det, der lige er oplagt inden for ét område, men det kan tit være de produkter, der ligger i periferien, som kan være rigtig spændende, siger hun.

I år er der i alt 48 udstillere - 12 i hvert fokusområde.

De fire fokusområder foregår på henholdsvis MarselisborgCentret, Vikærgården, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og VIA University College, Aarhus N.

Virtual Reality
På årets CareWare kan man opleve teknologier til for eksempel træning, rehabilitering og sansestimulation.

Der vil blandt andet være fokus på Virtual Reality.

- Virtual Reality er det nye sort. Det er en af de nye teknologier, som er spændende, og som kan nogle ting, som andre ikke kan, siger Ivan Kjær Lauridsen, der er formand for CareWare Styregruppen.

Der er endnu begrænset hvad der er af erfaringer med brug af Virtual Reality til for eksempel træning eller til at skabe gode oplevelser for blandt andet plejehjemsbeboere, fortæller han.

- Men der er nogle områder, hvor det er spændende at se, om Virtual Reality kan noget for eksempel i forhold til angsthåndtering og at skabe socialt samvær, mener Ivan Kjær Lauridsen.

Uvurderlig del af hverdagen
Det er 9. år i træk, CareWare slår dørene op.

- Vi vil gerne finde vejen til, at teknologierne bliver en klart understøttede og uvurderlig del af vores hverdag. Det er det overordnede formål med CareWare, fortæller Ivan Kjær Lauridsen.

Og der kommer konference-deltagere fra flere danske kommuner og regioner, ja sågar også fra Norge og Japan.

- Der er flere af vores nabokommuner og kommuner andre steder i landet, som har hentet teknologier på CareWare, og det er rigtig dejligt. For vi gør det bestemt ikke kun for vores egen skyld. Selvom CareWare er et vigtigt sted for os selv at finde nye teknologier, som vi kan tage i anvendelse, så er det helt afgørende for CareWares berettigelse, at der også er andre, der kan bruge konferencen til det. Og det er en stor tilfredsstillelse, hver gang vi hører, at en kommune har haft nytte af at deltage på CareWare, siger han.

CareWare finder sted den 10.-11. april 2018. Du se hele programmet for konferencen på carewareweb.dk. Der er tilmeldingsfrist den 31. marts.

Læs også temasiderne om CareWare i Magasinet Plejes og vær med i konkurrencen om at vinde billetter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219