23948sdkhjf

Gribskov siger farvel til hjemmesygepleje fra Attendo

Pr. 1. maj er det slut, erfarer Ugeposten Gribskov - men Attendo skal stadig levere hjemmepleje i Gribskov Kommune.

Samarbejdet mellem Gribskov Kommune og hjemmesygeplejen Attendo er slut pr. 1. maj. Det skriver Ugeposten Gribskov og Attendo bekræfter overfor Magasinet Pleje aftalen.

Sygeplejersker og assistenter, der er tilknyttet plejefirmaet Attendo, blev orienteret om beslutningen torsdag eftermiddag

Gribskov Kommune vil hjemtage hjemmesygeplejen i en decideret 'virksomhedsoverdragelse', således at sygeplejersker og assistenter følger med.

Attendo stadig skal levere hjemmepleje i Gribskov Kommune.

Attendos regionschef Dorte Dahl siger, at Attendo er tilfredse med aftalen.

- Vi ser det som et positivt tiltag, at kommunen fremover varetager hjemmesygeplejen, så opgaven organiseres bedst muligt ift. kommunens borgere. Vi er samtidig glade for det fortsatte samarbejde om hjemmeplejen, siger Dorte Dahl.

Attendo noterer sig, at fremtiden 'ser lys ud':

- Efter en periode med fokus på at få styr på samarbejdet, så bla. fejlfakturering ikke finder sted pga. usamarbejdsdygtige it-systemer, så glæder vi os nu over, at vi er nået frem til en samarbejdsmodel, hvor vi kan koncentrere os fuldt ud om at levere god og nærværende pleje til borgerne.

Selvom nogle medier har omtalt den nye aftale som en decideret fyring af Attendo, er det ikke Dorte Dahls oplevelse af situationen, men alene en konsekvens af det faktum, at bl.a. IT-løsningerne skaber for mange problemer i sygeplejen.

Hjemtagelsen af sygeplejen sker som konsekvens af en række sager fra januar '18, hvor det kom frem, at Attendo har fået en stor sum penge udbetalt for service, der ikke er leveret.

Attendo forsvarede sig den gang med at usikrearbejdsgange og et kommunalt it-system betød, at de uberettiget havde fået 13,4 millioner kroner udbetalt.

Dorte Dahl afslutter med at åbne dørene op for mere dialog og samarbejde:

- Vi vil på baggrund af aftalen indbyde samarbejdspartnere og politikere i Gribskov Kommune til en bredere dialog om samarbejdet. Vi er meget optagede af fremtidens hjemmepleje og vil gerne have en kontinuerlig dialog om, hvordan det offentlige og private kan arbejde bedst sammen om at udvikle velfærden til gavn for borgerne, siger Dorte Dahl, regionschef i Attendo.

Som Magasinet Pleje tidligere har omtalt, er det også i Gribskov Kommune, at Attendo er igang med at bygge et nyt plejehjem. Et plejehjem, der skal driftes i samarbejde med kommunen.

Er opdateret torsdag 17.30

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125