23948sdkhjf

Skotland køber dansk sundheds-it

Skotland kigger mod danske Systematic for at forbedre service logistikken på skotske sygehuse.

Det skotske sundhedsvæsen, NHS Scotland, har på en national rammeaftale valgt danske Systematic som leverandør af et system til opgavehåndtering på alle skotske hospitaler.

Dermed bliver Skotland sjette nation i rækken, som anskaffer Systematics e-sundhedsløsning, Columna.

Skotland beskæftiger ca. 140.000 ansatte på 38 hospitaler.

Forud for valget af Systematic har det skotske sundhedsvæsen foretaget en større strategisk analyse, hvis formål var at afdække mulighederne for at øge effektiviteten for portører, serviceassistenter og sygeplejersker. 

- At et helt nationalt sundhedsvæsen vælger vores løsning, efter en meget grundig analyse af området, er en fantastisk tillidserklæring. Vi ser meget frem til samarbejdet og glæder os til at levere en løsning, som vil digitalisere arbejdsgange og gøre hverdagen nemmere og mere effektiv for de skotske hospitalsansatte, til glæde for patienterne og de skotske skatteydere, siger Group Senior Vice President i Systematic, Henrik Jespersen.

Med Columna skal der ikke længere sidde en koordinator og ringe rundt for manuelt at fordele diverse serviceopgaver, såsom patientflytning, madudbringning, rengøring og lageropfyldning.

Koordineringen af disse opgaver digitaliseres, så sygeplejerskerne får bedre mulighed for at tilrettelægge deres arbejde og mere tid til at udføre selve patientbehandlingen. Løsningen synliggør de aktuelle opgaver for alle, hvorefter medarbejderne selv via en mobil enhed vælger de opgaver, der for eksempel er nærmest, er af højeste prioritet eller af andre årsager er mest relevante.

Med løsningen bestiller sygeplejerskerne serviceopgaver digitalt og får et bedre overblik over status på deres bestilte opgaver end tidligere. 

Systematics it-løsning Columna findes på hospitaler i de fleste danske regioner, samt flere andre steder i verden, blandt andet i Australien, Sverige, Norge og Finland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.376