23948sdkhjf

Mød May Bjerre Eiby i Årslev

Leder af det Danmarksberømte plejehjem Dagmarsminde, May Bjerre Eiby, holder foredrag hos støtteforeningen 'Margurittens Venner' onsdag den 14. marts.

Det innovative og demensvenlige plejehjem Dagmarsminde i Græsted er på meget kort tid blevet et af Danmarks mest omtalte plejehjem på grund af stifter og leder, May Bjerre Eibys, tilgang til mennesker med demens.

Dagmarsminde er et lille plejehjem og kun to år gammelt. Men på den tid er det blevet Danmarksberømt. Med ni selvstændige boliger, hvor det er muligt at bo alene eller med sin ægtefælle, ligger plejehjemmet i landlige omgivelser.

Hør om plejehjemmet og ikke mindst May Bjerrre Eibys lederskab, når støtteforeningen Margurittens Venner inviterer til foredrag med May Bjerre Eiby onsdag den 14. marts kl. 19.00 i Husmandsstedet i Årslev.

May Bjerre siger om sit livsværk, at Dagmarsminde ”i en hver afkrog er tænkt som en omsorgsoase, hvor fornemmelse af natur og velvære, nærhed og ligeværdighed er altafgørende”.

Som eksempel på nytænkning og omsorg kan nævnes holdningen til medicin.

”På Dagmarsminde har vi udtrappet alt beroligende og antipsykotisk medicin, og vi oplever markant bedring hos beboerne. Desuden forsøger vi at udtrappe unødvendig antidepressiv samt smertestillende medicin. Udtrapningen sker i samarbejde med beboerens praktiserende læge", har May Bjerrre Eiby tidligere udtalt.

Støtteforeningen er en af interessenterne bag projektet at skabe en demenslandsbyen i Odense, det som i det daglige kaldes ”Byen For Livet” og som efter planerne  begynder at bygge i Bolbro i 2018.

 Hun siger videre at ”der findes en behandling til alle mennesker med demens, og at omsorg har den allerstørste betydning på Dagmarsminde”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547