23948sdkhjf

KL-formand på dagens topmøde: Vores klare målsætning er at indgå en aftale

KL afholder netop nu kommunalt topmøde i Aalborg. Den aktuelle strid mellem arbejdsgivere og arbejdstagere fylder en stor del af debatten.

Netop nu afholder Kommunernes Landsforening (KL) kommunalt topmøde i Aalborg. 

Og naturligt nok er en eventuelt kommende strejke og følgende lockout på alles læber.

Derfor har formanden for KL, Martin Damm (V), med det samme adresseret den aktuelle situation fra talerstolen.

Han giver på topmødet første dag - i dag torsdag - udtryk for, at der er blevet arbejdet meget intenst og ihærdigt på at finde løsninger sammen med de faglige organisationer - fordi KL's klare målsætning er at indgå en aftale, ikke at starte en lockout.

- En konflikt vil under alle omstændigheder ramme alt for mange borgere. Det vil vi rigtig gerne undgå. Ingen skal være i tvivl om, at KL's helt klare målsætning er, at der skal indgås en aftale, siger KL-formanden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i følge Ritzau i sin tale på topmødet, at han ikke kan mindes en lignende situation.

- Jeg og regeringen ønsker ikke, og jeg tror ikke, at nogen i virkeligheden ønsker en storkonflikt, siger statsministeren.

- Derfor vil jeg med udsigt til en voldsom arbejdskonflikt udtrykke det håb, at der kan indgås en aftale, før der udbryder en konflikt, som ingen i virkeligheden er tjent med, siger Lars Løkke Rasmussen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094