23948sdkhjf

SUFO Årskonference: 'Årets Tiltag' kåret

Tre nytænkende tiltag inden for forebyggelse og sundhedsfremme for ældre er blevet kåret som 'Årets Tiltag'.

Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende hjemmebesøg - SUFO - uddelte på sin årskonference søndag en ny pris: 'Årets Tiltag'.

Formålet med det nye initiativ er at synliggøre og formidle viden om de mange gode og nytænkende tiltag inden for forebyggelse og sundhedsfremme for ældre, som i disse år udvikles og igangsættes i kommunerne.

Der var indstillet i alt syv tiltag – primært fra kommuner.

- Bestyrelsen har været på en svær opgave i udvælgelsen, da hver af de syv initiativer er fuldgyldige kandidater til at få prisen. Ikke mindst da hvert af de kårede initiativer kan inspirere og omsættes af medarbejdere, der varetager de sundhedsfremmende og forebyggende hjemmebesøg, sagde næstformand for SUFO, Annette Nordal Lund.

Nye idéer og gode initiativer
Tre nytænkende tiltag inden for forebyggelse og sundhedsfremme for ældre blev kåret som 'Årets Tiltag'.

- Vi har valgt, at der ikke er en første-, anden- og tredjeplads til de tre kårede tiltag. De repræsenterer hver for sig den mangfoldighed af nye idéer og gode initiativer, der er i kommunerne, lød det fra Annette Nordal Lund i kåringstalen.

De tre initiativer, der er blevet kåret som 'Årets Tiltag' er:

'Passer du på dig selv, når du passer på din syge ægtefælle?'. Tiltaget er igangsat af Det Forebyggende Team i Rudersdal Kommune i 2017 som et målrettet tiltag til en af de potentielt skrøbelige grupper – nemlig de ægtefæller, der er omsorgsgivere for en kronisk syg ægtefælle.

'Vi spreder ringe i vandet - Borgernetværket i fællesskab mod ensomhed'. Tiltaget er igangsat af de forebyggende medarbejdere i Silkeborg Kommune i 2014 med støtte fra Ældremilliarden. I dag er tiltaget en del af en politisk handleplan. Det er bygget op som en møderække åben for alle. Deltagerne inviteres via mail til blandt andet ældreforeninger, præster og sognemedarbejdere og har haft 40 – 50 deltagere til hvert møde.


Det tredje tiltag, der er kåret, har arbejdet med fem tiltag, der alle er metoder til tidlig opsporing af sårbare borgere: en kvalitetsstandard for forebyggende hjemmebesøg, et kursus i sund aldring, en ensomhedsindsats gennem ”fortæl for livet”, et åbent hus samt et pilotprojekt i samarbejde med Hjælpemiddelafsnittet. Tiltagene er igangsat i Roskilde Kommune af medarbejdere, der foretager forebyggende hjemmebesøg og leder af træning og sundhed.

Læs mere om: SUFO
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078