23948sdkhjf

Alle kommuner har adgang: Ringstedhave åbner 2. april

Forenede Care åbner i april nyt rehabiliteringstilbud i Ringsted

Der er i den grad behov for rehabiliteringspladser. Og nu har man i Ringsted gjort sit for at hjælpe borgerne hurtigere på vej.

Ringstedhave er et nyt rehabiliteringscenter, der med innovative løsninger skal hjælpe borgere med senhjerneskader hurtigt tilbage til dagligdagen.

- Men det har været svært for kommunerne at skabe rimelige, trygge og tilstrækkeligt specialiserede rammer for de mange patienter. Simpelthen fordi der ikke er nok pladser på de få eksisterende rehabiliteringssteder i landet, forklarer Stine Louise Eising von Christierson, der er administrerende direktør i den private health care-virksomhed Forenede Care, som står bag opførelsen af det nye rehabiliteringscenter i Ringsted.

Landets mest innovative

Forenede Care bakkes op af en kritisk rapport fra Rigsrevisionen fra november 2016, som konkluderede, at der netop er en række udfordringer omkring kvaliteten i kommunernes tilbud om genoptræning og sammenhængen mellem sygehus og kommune.

Blandt andet viste rapporten, at et meget lille antal af patienter får tilbud om rehabilitering på et specialiseret niveau. Rapporten gav anledning til, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i 2017 bad Sundhedsstyrelsen om at gennemføre et servicetjek af hjerneskadeområdet. Og ved årsskiftet anerkendte Sundhedsstyrelsen efter servicetjekket, at der i den grad er behov for yderligere indsatser på området.

Forenede Care vil gerne i dialog med kommunerne, som man håber at få tættere samarbejde med.

- Sammen med kommunerne, Hjerneskadeforeningen og Center for Hjerneskade vil vi forme og udvikle landets bedste, mest innovative og specialiserede rehabiliteringscenter, som vil tilbyde borgere med erhvervet hjerneskade en optimal indsats og målrettet støtte, som lever op til Sundhedsstyrelsens krav og vejledninger, siger Stine Louise Eising von Christierson.

Målet er selvhjulpne borgere

Ringstedhave Rehabiliteringscenter holder til centralt i Ringsted by og vil fra den 2. april 2018 åbne dørene for modtagelsen af de første borgere på centeret.

Centret kan modtage borgere fra alle landets kommuner.

Ringstedhave fungerer som et døgntilbud til kommunerne, hvor borgerne får tilbudt et skræddersyet rehabiliteringsophold af en varighed mellem fire uger til seks måneder.

Der bliver plads til 15 borgere på rehabiliteringscenteret, som alle får mulighed for eneværelse med eget bad og toilet, og centeret vil have et stærkt fokus på genoptræning både inde og ude.

- For en hjerneskadet kan selv de mest enkle ting og aktiviteter i dagligdagen være en udfordring. Vores klare mål med indsatsen på Ringstedhave er, at den enkelte borger kan blive selvhjulpen og ikke være afhængig af andre, når de vender tilbage til dagligdagen. Det vil sige at kunne gå, tale, lave mad, planlægge sin egen dag, tage ud af huset, være en aktiv del af familien og lignende. Elementer som vi andre ofte tager for givet, men som bliver en udfordring, når man bliver ramt af en hjerneskade ...

- Al træningen og rehabiliteringen på Ringstedhave tager derfor udgangspunkt i den enkeltes situation, og alle beslutninger træffes ud fra en koordineret, sammenhængende og evidensbaseret indsats, forklarer Stine Louise Eising von Christierson.

Ringstedhave har blandt andet også integreret døgnrytmelys og en sansehave i tilbuddet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172