23948sdkhjf

Plejepersonale og præster skal på skolebænken

Diakonissestiftelsen har udgivet nyt, gratis e-læringsværktøj. Her bruges tværfagligheden i høj grad, når præster og plejepersonale lærer at samarbejde

Et nyt e-læringsværktøj fra Diakonissestiftelsen skal lære plejehjemspersonale at tage medejerskab for kirkens aktiviteter og gøre præster klogere på, hvad demens er.

Så klart er oplægget fra Diakonissestiftelsen, der snart søsætter initiativet.

- At skabe gode rammer for mennesker med demenssygdom kræver, at vi samarbejder på nye måder, så vi når hele vejen rundt om mennesket med demenssygdommen, siger administrerende direktør for Diakonissestiftelsen, Anne Mette Fugleholm.

Værktøjet lægger op til, at to meget forskellige faggrupper, præster og plejehjemspersonale, skal på skolebænken sammen og lære, hvordan de i samarbejde kan skabe og afvikle aktiviteter til mennesker med demens på en værdig måde.

Baggrunden for det nye e-læringsværktøj er et projekt, hvor en undersøgelse blandt 72 sognekirker og 35 plejehjem har vist, at kun 15 procent af de adspurgte sognekirker og plejehjem samarbejder på et strategisk niveau i forbindelse med kirkens aktiviteter på plejehjemmet. Ofte møder præsten op på plejehjemmet med en forkortet udgave af søndagens gudstjeneste og med kun sporadisk kontakt med personalet på plejehjemmet.

Folkekirken kan bidrage

Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter har støttet projektet. Lektor Anita Hansen Engdahl holdt ved lanceringen af e-læringsværktøjet oplæg. Her sagde hun blandt andet:

- I disse år er samskabelsesprocesser mellem kommunale-, civile- og private aktører i stærk vækst. Og folkekirken er begyndt at komme med. Ikke mindst inden for demensområdet har folkekirken meget at bidrage med til gavn og glæde for både demensramte og deres pårørende, fordi der er så mange minder og ritualer knyttet til kirken.

E-læringsværktøjet Eksistens med Demens er gratis for alle og tilgængeligt via www.diakonissestiftelsen.dk.

FAKTA

I forbindelse med projektet er det nedsat et advisory board, af personer med særlig erfaring inden for folkekirke, ældrepleje og demens:
Anne Mette Fugleholm, adm. direktør, Diakonissestiftelsen
Hans Raun Iversen, lektor, Det Teologiske Fakultet, KU
Kirsten Jørgensen, provst, Frederiksberg Provsti
Nis P. Nissen, direktør, Alzheimerforeningen
Ove Dahl, Dansk Center for Reminiscens
Henrik Bundgaard, generalsekretær, Kirkefondet
Mai Britt Helmsdal Henriques, leder, Demensplejehjemmet Prinsesse Benedikte
Tove Buk, uddannelseskonsulent, Nationalt Videnscenter for Demens

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078