23948sdkhjf

Slagelse: 321 medarbejdere skal på demenskursus

I Slagelse Kommune skifter sosu’er og sygeplejersker en arbejdsuge ud med et kursus i demens

I løbet af 2018 skifter sosu-personale og sygeplejersker på plejehjem i Slagelse Kommune fire-fem arbejdsdage ud med kursusdage. Her får medarbejderne mere viden om demens og styrket deres faglige kompetencer for at kunne yde den bedst mulige pleje af borgere med demens.

Pengene til kurserne kom i efteråret fra Sundhedsstyrelsen: Slagelse Kommune modtog 1,7 mio. kr., som gør, at 321 social-og sundhedshjælpere, social-og sundhedsassistenter samt sygeplejersker fra kommunens plejecentre kommer på kursus i foråret og efteråret 2018.

Viden om at forebygge udadreagerende adfærd fylder størstedelen af kurset. Råb, trusler eller urolig, grænseoverskridende og voldelig adfærd er nemlig hverdag for mange medarbejdere.

- Udadreagerende adfærd ses ofte hos mennesker med demenssygdom, men med den rette viden kan plejepersonalet være med til at forebygge den adfærd, og derfor er kompetenceløftet rigtig vigtigt. Samtidig er det også målet at øge livskvaliteten hos borgere med demens i takt med, at medarbejderne får ny viden og nye redskaber til, hvordan situationer med udadreagerende adfærd bedst håndteres, siger næstformand for seniorudvalget Unnie Oldenburg (A).

Værdig pleje og omsorg

- Kurserne er en nødvendighed for, at medarbejderne kan få mere viden om demens og styrke de faglige kompetencer, så vi kan give den bedst mulige værdige pleje og omsorg for borgere, der er ramt af demens. Samtidig så gør lederinvolveringen, at vi forventningsafstemmer, hvordan vi sikrer implementering af den nye viden og erfaringerne, så vi bruger det i vores hverdag, siger Ingelise Holm, leder af plejecenter Solbakken.

De første kurser har allerede være afholdt, og en af dem, som har været afsted til de tre første kursusgange, er Helene Jørgensen, der er centersygeplejerske på Plejecenter Skovvang.

- Det giver rigtig meget for ens arbejdsdag, at vi gennem kurserne får teori på det, vi oplever i praksis. Det gør, at man som medarbejder bedre forstår sammenhængen, og hvorfor borgerne måske reagerer, som de gør. Det er fantastisk, at hele organisationen bliver klædt på, så vi får et fælles fagsprog at tale ud fra. Jeg er selv uddannet inden for demens, og kurserne har været en god blanding af ny viden og redskaber. Samtidig har der også været en del velkendt viden, som altid er godt at få genopfrisket. Jeg synes, kurserne har givet nogle gode værktøjer, og vi har allerede brugt materialet fra undervisningen i vores arbejdsdag, siger Helene Jørgensen.

Udover medarbejdere fra plejecentrene i Slagelse Kommune så deltager personale fra specialområdet geriatri på Slagelse-Næstved sygehuse også i kurserne for at styrke samarbejdet mellem kommunen og sygehusene omkring borgere/patienter med demens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141